На 7 ноември 2023 г., в София Тех парк предстои

...
На 7 ноември 2023 г., в София Тех парк предстои
Коментари Харесай

Топ 3 на приоритетите на енергийния сектор в България

На 7 ноември 2023 година, в София Тех парк следва третото издание на форума Powers Summit - Власт, Чувай!

По традиция, Powers Summit ще събере водачите на всички парламентарно показани политически обединения и техните екипи, както и представителите на изпълнителната власт, с цел да се търсят решения в действително време по водещите тематики в разговор с бизнеса, гражданския бранш и науката. Всички те ще загърбят политическите си другия в името на българската промишленост и гражданско общество.

В рамките на модула по енергетика ще вземат присъединяване ръководители и шефове от Асоциацията на търговците на сила в България, Българската минно-геоложка камара, Българската фотоволтаична асоциация, НЕК ЕАД, АПСТЕ и Българската асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ).

Експертите в панела към този момент организираха своите стратегически диалози, в които се сплотиха върху три съществени целта, изискващи решения в идващите 6 до 12 месеца:

1. Прецизиране и имплементиране на пазарния модел с присъединяване на всички заинтригувани страни.

2. Създаване на нормативна рамка и пътна карта с оценка на въздействието за прехода към цялостна либерализация на електроенергийния пазар в това число създаване на ефикасни механизми за овластяване на потребителите.

3. Прилагане на Европейските регулации в цялост и при изискванията на бистрота и предвидимост, тъй че да бъдат основани предпоставки за нови вложения в бранша.

Сред представителите на законодателната власт в Модул Енергетика ще бъдат:

Делян Добрев - депутат, ГЕРБ-СДС

Радослав Рибарски - депутат, Политическа партия " Продължаваме Промяната "

депутат на Движение за права и свободи (tba)

Таско Ерменков - депутат, Политическа партия Българска социалистическа партия

Сред представителите на изпълнителната власт в Модула Енергетика ще бъдат:

Румен Радев - Министър на Енергетиката Р. България

Министри и политици ще има опция да „ чуе “ и реагира на тези цели на 7 ноември, когато Powers Summit 2023 ще се трансформира в платформа за взаимно търсене на решения за бъдещето на България.

Днес регистрацията за събитието затваря поради постигане на потенциала на участниците във форума. За спомагателна информация, апелирам посетете уеб страницата на Powers Summit.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР