На 7 август 1985 г. Шийла Кафел и двете й

...
На 7 август 1985 г. Шийла Кафел и двете й
Коментари Харесай

Трагичната история на Шийла Кафел, чийто брат я натопи за убийството на цялото им семейство

На 7 август 1985 година Шийла Кафел и двете й деца – двойка момчета близнаци – са убити, дружно с родителите й, от нейния брат Джеръми Бамбър при положение, станал прочут като Убийствата във фермата Уайт хаус. Днес Бамбър е един от едвам 75-те пандизчии, които сега излежават пожизнен затвор в Обединеното кралство.

След случая той натопява сестра си Кафел, потвърждавайки, че тя „ полудява и взема револвера “. И в случай че не бяха шокиращите показания на някогашната другарка на Бамбър, неговата скица можеше и да успее.

Това всеобщо ликвидиране е едно от най-отвратителните в актуалната английска история и притегля вниманието на цялата страната, а историята неотдавна е драматизирана в сериала на HBO „ Убийствата във фермата Уайт хаус “.

Юридическият екип на Бамбър упорства, че клиентът им е бил излъган. И някои юридически специалисти даже през днешния ден се съмняват дали той е могъл да извърши закононарушенията – отваряйки още веднъж опцията Шийла да е умъртвила родителите си и личните си деца.

 White House Farm, Tolleshunt D'Arcy, Essex, 2007 (brightened)

Фермата Уайт хаус

Подобно на осиновения си брат Джеръми, Шийла Кафел има не изключително прелестен старт в живота. Родена на 18 юли 1957 година от 18-годишната щерка на архиепископа на Кентърбъри, тя получава името Филис. Архиепископът обаче принуждава щерка си да се откаже от детето и единствено на две седмици бебето Филис е настанено в организация за осиновяване.

Три месеца по-късно Невил и Джун Бамбър, богата двойка, която не може да има свои деца, я осиновяват и й дават ново име: Шийла Джийн Бамбър. Семейство Бамбър също й дава добър живот с достъп до влиятелни частни учебни заведения в Есекс, Съсекс, Норфолк и Лондон. Няколко години по-късно Бамбърс осиновяват и малко момче, което ще кръстят Джеръми.

Но макар най-хубавите старания на фамилията, Шийла изпада в неволя. На 17 години тя забременява от гаджето си от гимназията Колин Кафел. Родителите й уреждат аборт, след което я записват в учебно заведение за секретарки, само че в последна сметка тя смени специалността си и се пробва да стане козметик.

Скоро подписва контракт с организация за модели и стартира кариерата си в Токио. Връзката й с Колин Кафел обаче продължава и на 20-годишна възраст тя открива, че още веднъж е бременна. Така поставя завършек на кариерата си на модел, омъжва се за Колин и стартира да се приготвя за живота си като брачна половинка и майка.

За страдание, претърпява импровизиран аборт, до момента в който е в шестия месец, а по-късно ще претърпи още един импровизиран аборт, преди да роди синове близнаци, Даниел и Никълъс, през 1979 година

Но двойката се мъчи да свърже двата края и Шийла Кафел работи на странни места, с цел да припечели спомагателни пари. Когато схваща, че Колин има загадка връзка, тя се развежда с него и взема синовете им със себе си. И тогава, за жалост, нещата потеглят стремително надолу.

Невил и Джун Бамбър

Шийла Кафел живее с психологични проблеми през целия си живот. Но през 1983 година, на фона на възходящото напрежение в връзките с родителите й, тя отида на психиатър, който публично й сложи диагноза шизофрения.

Психиатърът я разказва като възбудена, параноична и психотична. Но осиновителката й има друго, по-малко прелестно определение за нея: „ детето на дявола “.

Твърди се, че Кафел един път признава на майка си, че се тормози, че е способна да убие момчетата си, и понякога приказва за самоубийство. Заплахите й обаче не са признати на сериозно…

Джеръми споделя на полицията, че сестра му „ полудява и взема револвера “, а неотдавнашната диагноза на Кафел, дружно с обтегнатите й връзки с майка й и откритото в ръцете й оръжие на убийството, карат полицията да повярва, че това обяснени, въпреки и мъчно, е вярното.

Но в идващите дни някогашната другарка на Бамбър разкрива на полицията, че той е възнамерявал клането. В композиция с откриването на заглушител, по който има кръвта на Шийла, и разкритието, че тя е простреляна в главата в действителност два пъти, новите обстоятелства карат полицията да арестува Бамбър за убийството на фамилията му, като за претекст е маркирано, че ще наследи имението им на стойност над 500 000 $.

В последна сметка мъжът е наказан на 28 октомври 1986 година: правосъдните заседатели гласоподават 10-2 в интерес на обвиняването. Той получава пет доживотни присъди за убийствата на Невил и Джун Бамбър, Шийла Кафел и синовете й Даниел и Никълъс.

Джеръми по време на ареста му

През февруари 2021 година следователят Марк Уилямс-Томас – който оказва помощ за разкриването на половите закононарушения на някогашния английски ефирен водещ Джими Савил – споделя пред The ​​Daily Mail, че има вяра, че Джеръми Бамбър е почтен и има „ неопровержимо доказателство “, че сестра му Шийла Кафел, е същинският провинен.

„ Не имам вяра, че Джеръми Бамбър е умъртвил фамилията си – мисля, че сестра му Шийла Кафел го е направила и по-късно е протегнала ръка на живота си “, споделя той, като в допълнение изяснява, че държанието на Джеръми след закононарушенията не е доказателство за виновност.

Смехът на Бамбър, когато го разпитват за закононарушенията, продажбата на всичко в дома, което има даже оскъдна стойност, опитите му да продаде голи фотоси на сестра си на таблоидите и даже умъртвяването (от ветеринар) на обичаното куче на майка му са единствено доказателство за „ шока “ от ужасяващия темперамент на обстановката.

И до ден сегашен Джеръми Бамбър продължава да поддържа своята непорочност. През март 2021 година юристите му подават следващата тъжба, а предходните му тъжби са отхвърлени. Какво ще се случи с този финален зов следва да забележим.

Засега обаче Джеръми остава в пандиза, където да излежава петте си доживотни присъди. А сестра му Шийла остава в листата като една от петте му нещастни жертви.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР