На 63 годишна възраст почина режисьорът Борислав Чакринов, съобщиха от

...
На 63 годишна възраст почина режисьорът Борислав Чакринов, съобщиха от
Коментари Харесай

Почина театралният режисьор Борислав Чакринов

На 63 годишна възраст умря режисьорът Борислав Чакринов, оповестиха от Съюза на българските актьори и Министерството на културата.

Чакринов беше дълготраен шеф на Бургаския Драматичен спектакъл " Адриана Будевска ".

След дипломирането си стартира работа в Драматичен спектакъл „ Стефан Киров ” – Сливен, като режисьор, а за интервала 1987 – 1988 година е и негов шеф. След това работи в Театър „ София ” и в „ Зад канала ”. От 1998 година до през днешния ден работи в Драматичен спектакъл „ Адриана Будевска ” – Бургас изначало като режисьор, а след това поема и неговото управление.

Поставил е над 120 спектакъла на съвсем всички театрални подиуми в България. Често е канен за постановки и в Русия, в градовете Москва, Санкт Петербург и Саратов.

През 1999 година слага началото на Международния сценичен фестивал „ На брега ”, който през годините се трансформира в една от емблемите на културния живот в Бургас. В другите издания на фестивала гостуват едни от най-изтъкнатите имена в областта на театралното изкуство у нас и в чужбина. На сцената на Бургаския спектакъл са показани паметни театрални спектакли. Всичко това трансформира фестивала в едно от най-очакваните есенни събития в Бургас.

Чакринов е роден е на 25 януари 1961 година в гр. Плевен.

Завършва ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов ” компетентност театрална постановка през 1985 година

Поклон пред паметта му!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР