На 6 юли 2024 г. внезапно ни напусна уважаваният лекар,

...
На 6 юли 2024 г. внезапно ни напусна уважаваният лекар,
Коментари Харесай

Напусна ни пулмологът доц. Христо Ганчев

На 6 юли 2024 година ненадейно ни напусна уважаваният доктор, учител и държавник доцент доктор Христо Ганчев, оповестиха от МУ - Варна

Доц. доктор Христо Ганчев е роден на 31.07.1942 година в Шумен. Завършил е медицина във Варна през 1968г. Придобива две специалности – по вътрешни заболявания (1976) и пневмология и фтизиатрия (1980). Работи като участъков доктор в Каспичан и Окръжна болница – Варна (1976- 1977).

През 1977 година стартира научната му кариера в МУ - Варна, в Клиниката по белодробни заболявания. Доцент става през 1985 година

Основните научни проблеми, които създава, са в региона на диагнозата и лекуването на белодробния рак, белодробната туберкулоза и фибробронхоскопската диагностика.

Бил е зам.-ректор на МУ, основен доктор на лечебните заведения " Св. Анна " и УМБАЛ " Св. Марина " и шеф на Медицински лицей - Варна.

До последния си мирис доцент Ганчев бе предан на пациентите в Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмофтизиатрични болести във Варна и неин шеф.

Доц. Ганчев е бил преподавател на няколко генерации студенти в МУ-Варна и почитан доктор, оказал помощ на хиляди пациенти, пишат за него сътрудниците му от университета.

Поклон пред светлата му памет!

Поклонението ще се състои на 9 юли 2024г. (вторник) от 12.00 часа в храм " Св. Петка ", а погребението е в 13.30 часа в Централен гробищен парк - Варна.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР