Инициативата в знак на солидарност с акцията на Съвета на

...
Инициативата в знак на солидарност с акцията на Съвета на
Коментари Харесай

Сградата на „Софиямед засия в зелено за Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи

Инициативата в символ на взаимност с акцията на Съвета на Европа и акцията на Министерство на здравеопазването и Изпълнителна организация " Медицински контрол " – „ Да! За Живот " имат за цел публичното внимание да бъде привлечено върху тематиките за донорството и трансплантациите. Така над 30 здания в над 20 общини от цялата страна бяха осветени в зелено в часовия диапазон от 19:15 до 19:45 часа.

В рамките на акцията медици от лечебното заведение облякоха и фланелки с логото на акцията „ Да! За живот " и се подредиха в самобитна форма на сърце, в символ на съпричастност към имащите потребност от трансплантации пациенти.

Повишаването на публичната информираност по тематиката за донорството и трансплантацията е от извънредно значение, с цел да получат втори късмет за живот чакащите за трансплантация пациенти. И възстановяване на живота на извънредно нуждаещи се пациенти, за които трансплантацията е единствен късмет за живот.

Един човек, изпаднал в мозъчна гибел, може да избави до 8 човешки живота посредством органно донорство и да усъвършенства живота на до 100 души посредством донорство на тъкани!

У нас трансплантация на орган чакат 836 жители. 770 са нуждаещите се от трансплантация на бъбрек, 22 чакат сърдечна трансплантация, 19 пациенти се нуждаят от трансплантация на черен дроб. 10 пациенти се нуждаят от трансплантация на бял дроб.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР