Витамините и добавките се употребяват некомпетентно, особено по време на

...
Витамините и добавките се употребяват некомпетентно, особено по време на
Коментари Харесай

Безразборната консумация на витамини крие рискове за здравето

„ Витамините и добавките се използват некадърно, изключително по време на сезонните промени и могат да провокират инфаркт, епилепсия и други сходни разстройства “. Това съобщи проф. доктор Кошкун Уста от Медицинския факултет на Университета Акдениз, катедра „ Медицинска фармакология “ пред Анадолската организация.

Заявявайки, че използването на витамини и добавки е станала необятно публикувана в Турция и по света, Уста сподели:

„ Произходът на тези неща ненапълно е от Съединени американски щати. Там има съществени насоки за потреблението на добавки с образование под името „ функционална медицина “. Употребата им се е нараснала доста, изключително след експлоадирането на епидемията от COVID-19. Хората започнаха да мислят, че безусловно би трябвало да одобряват магнезий, витамин D, калций, калий и цинк. Неправилното лекуване с магнезий може да провокира неочаквани сърдечни пристъпи, някои електрически промени в мозъка, епилепсия и други сходни положения “, сподели лекарят.

Отбелязвайки, че едно и също лекуване не може да се ползва при всички, Уста акцентира, че не всеки пациент с астма може да употребява едно и също лекарство, заради което има най-малко 20-30 разнообразни медикаменти за астма.

Като уточни, че по време на сезонните промени хората могат да се обръщат към витамините и добавките без потребност, Уста споделя:

„ Вместо това се хранете вярно, спете качествено и се грижете да консумирате сезонни храни. Лечението и добавките са характерни за всеки човек. Това би трябвало да бъде подкрепено от специалисти. Има хора, които одобряват хранителни добавки, вместо да употребяват портокали. Високите дози витамин С съществено повреждат бъбреците “.

Уста означи, че откакто се създадат проучванията, би трябвало да се употребяват персонализирани витамини и добавки с рекомендация на доктор.

Той съобщи, че спортистите също са принудени да употребяват излишно аминокиселини и че в аминокиселините има глутамат, който може да аргументи съществени увреждания на мозъка.

Професорът твърди, че производството на спомагателни артикули би трябвало да бъде добре следено и да се правят инспекции от страна на управляващите.

Уста, който съобщи, че през последните години са се нараснали предложенията като от време на време недояждане и отричане от хляба, сподели:

„ Не е належащо някой, който е диабетик и няма проблем с глутена, да се отхвърля от хляба за нищо. Ако сте диабетик, имате сърдечна непълнота, сте в преклонна възраст или сте бременна, не можете да вършиме от време на време недояждане. Може да получите инфаркт, епилепсия, хипертония и даже да загубите живота си “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР