На 6 януари две от най-големите имена на модерния хорър

...
На 6 януари две от най-големите имена на модерния хорър
Коментари Харесай

10 любопитни факта за филма „М3ГАН“

На 6 януари две от най-големите имена на модерния хорър – Джеймс Уан ( Убийствен пъзел , Заклинанието , Злокобен ) и Джейсън Блум ( Хелоуин , Невидимия , Черният телефон ) се събират за първи път отвън извънредно сполучливата поредицата Коварен капан , с цел да ни срещнат с новия ни най-хубав другар – „ М3ГАН “.

Създадена като първообраз за компания за играчки от брилянтния експерт по роботика Джема (Алисън Уилямс), М3ГАН е знамение на изкуствения разсъдък – реалистична кукла, която може да слуша, да гледа и да се учи, до момента в който стане сътрудник в игрите, модел за подражателство и покровител на детето, с което е обвързвана – въобще негов най-хубав другар.

Когато ненадейно се оказва аставник на осиротялата си 8-годишна племенница, Джема се усеща извънредно несигурна и неподготвена да бъде родител. Под съществено напрежение в работата по плана с „ най-хубавата кукла на света “, Джема взема решение да събере М3ГАН с момичето, в опит да позволи и двата си казуса – решение, което ще има невъобразими последствия.

„ М3ГАН “ е филм, която ще ни опише трагична история под друг ъгъл, в която човешкият талант и положителните планове се израждат в същински призрачен сън. 

Освен че както прилича, филмът предлага редица страховити моменти, той визира и извънредно настоящи тематики, част от нашето всекидневие – от ден на ден хора се обръщат към технологията, която става медиатор, даже и сурогат на по този начин значимата връзка сред нас като обществени същества, имащи потребност от семейство, схващане и опора.

Но какво се случва, когато технологията ни из се изроди и не ни носи това, което чакаме? Този януари единствено в кината „ М3ГАН “ ще ни разкрие отговора, като ни уплаши, само че и развълнува.

  Участвайте тук  

Срещаме се с „ М3ГАН “ на 6 януари единствено в кината, а в дните преди премиерата © Меломан.бг • Музиката на твоя живот ви дава късмет да спечелите двоен кинобилет за кино лентата. Изгледайте деликатно филмовия откъс, попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 5 януари и бъдете подготвени за премия. Успех!

Дни преди формалната премиера на кино лентата „ М3ГАН “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за актьорите, сюжета и тайните елементи към лентата.

1. Този януари две от най-големите имена на модерния хорър – Джеймс Уан ( Убийствен пъзел , Заклинанието , Злокобен ) и Джейсън Блум ( Хелоуин , Невидимия , Черният телефон ) се събират за първи път отвън извънредно сполучливата поредицата „ Коварен капан “ , с цел да ни показват новото лице на ужаса – „ М3ГАН “.

2. М3ГАН е редуциране от Модел 3 , генеративен андроид.

3. Да откриеш дете артист, което да влезе в облика на Кади и да се оправи с провокациите, които ролята изисква, не е по никакъв начин лесна задача. Създателите на кино лентата обаче откриват идеалния избор в лицето на Вайълет МакГроу, която въпреки и на 10 години, към този момент има сериозен професионален опит зад тила си, участвайки в продукции като „ Призраци в къщата на хълма “, „ Доктор Сън “ и „ Черната вдовица “.

4. Създаването на прототипа на М3ГАН, който, както на снимачната площадка, по този начин и на огромния екран, да наподобява освен реален, само че и да пресъздаде раждането на една нова „ икона “ от филмите на ужасите, изисква обединяването на човек артист, специфични VFX резултати, както и такива от областите на аниматрониката и кукленото изкуство .

5. Продуцентът на кино лентата Джерард Джонстън има концепция да употребява същинска актриса, която да играе ролята на М3ГАН в общите проекти. Но да намериш дете артист, което е със същия растеж като 8-годишната Кади и може да изиграе тази роля, наподобява като „ задачата невъзможна “. „ Не имах вяра, че ще открием някого, който може да се оправи със задачата и по-конкретно: да се движи като робот; да умее да танцува; да може да се бие и да взе участие в подиуми с разговор от четири-пет страници, всяка, и то наедно с основните артисти “ , споделя Джонстън. „ Всички бяхме доста сюрпризирани, когато кастинг режисьорът ни от Нова Зеландия Миранда Ривърс откри Ейми Доналд като че ли от нищото. И въпреки действително това да беше първото професионално осъществяване на Ейми като актриса, тя се оправи чудесно с всичко изброено “ , добавя той.

6. След дебюта на първия филмов откъс, една от сцените в него незабавно става известна, вдъхновявайки основаването на голям брой мемета и колажи. Това е една от основните подиуми, в която М3ГАН танцува, до момента в който преследва една от своите жертви . Режисьорът на кино лентата работи взаимно с инструктора Джед Брофи и танцовия треньор Кайли Норис, с цел да я възпроизведат. „ Това е основна сцена от доста гледни точки “ , споделя координаторът на каскадите Айк Хамън. „ Ейми е доста талантлив реализатор от физическа позиция, което ние използвахме на макс, с цел да създадем нещо, което стартира доста благо и почтено, само че се трансформира в същински ужасяващ миг. Целта му е да притегли, само че и да разсее жертвата, защото стартира умерено, след което внезапно се трансформира в сцена на цялостен смут. “

7. Художественият шеф – носителят на „ Оскар “ Ким Синклер, приключва пенсионирането си, с цел да бъде дизайнер по продукцията на кино лентата.

 М3ГАН

8. Къщата на героинята на Алисън Уилямс – Джема, се намира в Сънихилс, източно предградие на Оукланд. Синклер и екипът му оглеждат повече от 100 къщи, преди да открият вярната , издигната през 1970 година от новозеландския проектант Джон Купър.

9. За фотосите на офисите на Funki Toy company, компанията производител на М3ГАН, са употребявани пространствата от кампуса на Университета по технологии в Оукланд .

10. При дебюта на първия филмов откъс на кино лентата всички стартират да се питат и „ Коя е песента, включена в него? “. Това е „ It’s Nice To Have a Friend “ на Teйлър Суифт, част от албума ѝ „ Lover “ oт 2019 година . Макар и да не е осъществена като сингъл, Billboard я дефинират като най-въздействащата ария от албума. А потреблението ѝ в филмовия откъс, въпреки и с малко по-различен аранжимент, незабавно я трансформира в шлагер.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР