На 6 февруари по традиция се провежда Нощ на книгите

...
На 6 февруари по традиция се провежда Нощ на книгите
Коментари Харесай

Нощ на книгите за Хари Потър

На 6 февруари по традиция се организира Нощ на книгите за Хари Потър. В Аржентина феновете на поредицата честваха при много горещо време.


Вещици и магьосници превзеха Буенос Айрес. Петото издание на международната Нощ на книгите за Хари Потър не подмина и Аржентина. Домакин на празника беше английското посолство.
Марк Кенет, дипломат на Англия в Аржентина: Нощта на книгите за Хари Потър " се отбелязва на 6 февруари в доста страни по света. Събитието е доста известно тук, в Аржентина. Обикновено по това време във Англия е студено, само че ние сме в Буенос Айрес. Макар че при 40 градуса е същинско тестване да си облечен с сходни костюми.
Пъстрите и занимателни игри, надпревари и презентации в двора на посолството имаха за цел освен да отбележат специфичния ден на Хари Потър, само че и да насърчат четенето на книги измежду децата.

Поредицата, основана от британската писателка Джоан Роулинг, е планувана да се състои от седем романа, като първият - " Хари Потър и Философският камък ", е издадена през 1997 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР