На 6 април олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова празнуваше рожден

...
На 6 април олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова празнуваше рожден
Коментари Харесай

Руми Нейкова: Парите за спорт у нас са много малко

На 6 април олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова празнуваше рожден ден. Заради това тя бе гостенка в рубриката "Денят на " в утринния блок на NOVA.

В него тя приказва за кариерата на треньор, за фамилията и за компликациите пред спорта в България.

"Много здраве, шанс и доста благополучие. Щастливи моменти, каквито съм изживяла и като играч. Надявам се да ги изживея и като треньор, тъй като тези моменти са незабравими ", пожела си Нейкова.

За великденските празници, тя показа: "Това са хубави празници, фамилни, веселя се, че още веднъж се събрахме цялата фамилия, цялото семейство, децата да се съберат. Аз готвих. Моят вуйчо подготви главното ядене, а аз с децата яйца, козунаци. "

"Големият наследник Емил избра пътя на майка си и татко си. Големият на 1 август ще направи 17 август, а на 13 юни дребният ще направи 10 години. Вече са огромни деца, избират своя път. Имат алтернатива, всеки има право да си избере самичък, каквото желае. Малкият играе волейбол, само че с едното око гледа към водата. Големият към този момент тренира гребане. Тренирам го дружно с татко си. Много по-ивзискателни сме към него. Надявам се това да не го стресира, тъй като спортът ще му даде доста. Ще му даде опция да бъде по-мотивиран и порядъчен. Към нашето дете сме доста по-взискателни от другите. "

"Всяко едно дете има късмет, зависи от вътрешната настройка и мотивация. Спортът има огромна конкуренция, която е доста по-лесно достижима. Това са изкушенията на нашето всекидневие и на поколението в този момент. Много мощна е конкуренцията и спортът остава на назад във времето. Затова в този момент е доста по-трудно да се осъществя настоящето потомство. "

"Всичко това е обвързвано по какъв начин ще бъде стимулиран младежът. Материалната база е доста остаряла и когато видят на интернационалните надпревари, че техните връстници карат доста по-модерни лодки, това нещо малко ги демотивира. "

"Спортът, освен гребането, става неатрактивен за нашето потомство и бъдещи първенци. Държавата би трябвало да влага в децата. Те са бъдещето, надарените деца още от дребни се вижда техният гений, вижда се в каква тенденция ще вървят. Още от детската градина би трябвало стъпаловидно да се влага в поколението, от което ще чакаме някакви резултати в бъдещето. "

А мислела ли е да се занимава с политика като брачна половинка си? " "Никога не съм имала такова предпочитание. За да се занимаваш с политика, би трябвало да си наясно детайлно с проблемите в спорта. "

"Оттам нататък всичко става комплицирано. Парите в България за спорт са извънредно малко. Всички страни в челото на Олимпийските игри са страни с доста мощна политика за спорта. Има учебен спорт, има академични спорт. При нас това го има, само че не е на нужното равнище. "

"Докато един човек е дребен, дете, дано мечтае, тренира, само че да се труди доста, тъй като фантазиите се сбъдват. Всяка една фантазия се сбъдва. С каквото и да се занимава, с труд фантазиите се сбъдват ", приключи рожденичката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР