На 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда. Тази

...
На 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда. Тази
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на околната среда

На 5 юни означаваме Световния ден на околната среда. Тази година се означават 51 години от Конференцията на Организация на обединените нации за виталната среда на индивида, извършена през 1972 година, която се смята за първата интернационална среща по въпросите на околната среда.

Конференцията в Стокхолм от 1972 година подтиква основаването на министерства и организации по околната среда по целия свят и слага началото на голям брой нови световни съглашения за групова отбрана на околната среда. В тазгодишния Световен ден на околната среда има последователност: преди 50 години Стокхолмската конференция също е била на тематика „ Само една планета “. Посланието остава толкоз значимо през днешния ден, колкото е било и тогава.

Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов ще съставлява България на Международната среща на високо равнище Стокхолм+50, която се организира в Швеция на 2 и 3 юни 2022 година и е отдадена на 50-годишнината от основаването на Програмата на Организация на обединените нации за околна среда (UNEP) от Конференцията на Организация на обединените нации за виталната среда на индивида.

„ Само една планета “ (хаштагове #OnlyOneEarth и #WorldEnvironmentDay) се застъпва за екологична смяна в международен мащаб. Кампанията слага фокус върху изменението на климата, загубата на биологично многообразие и замърсяването, като в същото време предизвиква всички, на всички места по света да живеят в естетика с природата.

Световният ден на околната среда се координира от Програмата на Организация на обединените нации за околната среда и се организира годишно от 1974 година насам, като се е трансформирал в една от най-големите интернационалните платформи с милиони хора от целия свят, обединени в отбрана на планетата. С присъединяване на над 150 страни, този интернационален ден на Организация на обединените нации ангажира държавните управления, частния бранш, гражданското общество, учебни заведения, известни персони, градове и общности, като покачва осведомеността и отбелязва дейностите за запазване на околната среда.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР