На 5 октомври светът чества Световния ден на учителя. Празникът

...
На 5 октомври светът чества Световния ден на учителя. Празникът
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на учителите


На 5 октомври светът празнува Световния ден на учителя . Празникът е мотив да подчертаем основната роля на учителите по целия свят в образованието на децата ни .

Световният ден на учителя е избран от ЮНЕСКО през 1994 година, когато се навърши 40-ата годишнина от приемането на рекомендациите за статута на учителите от ЮНЕСКО и Международната организация на труда (МОТ). В България денят се отбелязва от 2006 година, когато е разгласен с решение на държавното управление .

През 2021 година в Световния ден на учителя, милиони хора по света насочат своето мощно обръщение за ценене на голямата роля на учителите във възобновяване и укрепването на обществата в хода на пандемията и показват своето поклонение към педагогическите експерти като предводители на международния напредък и науката, които неуморно работят в името на образованието и бъдещето на всяко дете.

Година и половина след началото на световната COVID-19 рецесия фокусът на празника, ознаменуващ значимостта на учителската специалност, попада върху две извънредно значими тематики: поддръжката на държавните управления, локалните управляващи, медиите, учениците, родителите и необятната общност, от която учителите се нуждаят, с цел да допринесат напълно за процеса на възобновяване на образованието и острата нужда от учители по целия свят, обоснована от отхвърли на доста педагогичен експерти да останат на работните си места заради страха от вируса и загубата на доста от тях.

Ето за какво и мотото на Световния ден на учителя през 2021 година е: „ Учителите в основата на възобновяване на образованието “ („ Teachers at the heart of the education recovery “).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР