На 5 къщи за гости във Варненска област са наложени

...
На 5 къщи за гости във Варненска област са наложени
Коментари Харесай

Пет къщи за гости във Варненско с наложени санкции от Държавен фонд „Земеделие“

На 5 къщи за посетители във Варненска област са наложени наказания от Държавен фонд „ Земеделие “ за открити нарушавания при усвояването на евросубсидии по Програмата за развиване на селските региони. Това излиза наяве от оповестения на уеб страницата на ведомството лист.

Във Варненско най-големи са санкциите за два обекта в село Изгрев, община Суворово, и един в село Искър, община Вълчи дол. За тях глобата е в размер на 391 160 лв.. Останалите два глобени са обекта са в с.Невша, община Ветрино, и в Аксаковско, със наказания в размер на 385 086 и 66 943 лв. надлежно.

Санкционираните обекти са ваканционен комплекс за селски туризъм, къща за посетители, фамилен хотел, ремонт и реорганизация на туристическа постройка и екоселище от 6 юрти.

Предмет на инспекциите на Държавен фонд „ Земеделие “ бяха 288 къщи за посетители, които са финансирани с европари по Програмата за развиване на селските региони за интервала 2007 - 2013 година и за които 5-годишният мониторингов интервал към този момент е изминал. Към момента са обработени резултатите за 276 от обектите.

До момента са открити 253 производства за общо 46,4 млн. лева От тях 158 плана са с наложена цялостна глоба от 100% за общо 43,1 млн. лева Останалите 95 плана са с частична глоба, която възлиза на 3,3 млн. лв..

Най-честите нарушавания при плановете за къщи за посетители са свързани с несъблюдение на индикаторите на утвърждения бизнес проект. Става въпроса за открити нарушавания за несъблюдение на осъществените доходи от подкрепената активност, несъблюдение на уговорката за основаване на нови работни места, липса на активи, за които е изплатена дотацията, както и изкуствено основани условия, за приемане на преимущество в несъгласие с задачите на мярката. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР