На 4 май стартират безплатните пешеходни обиколки в Русе Ruse

...
На 4 май стартират безплатните пешеходни обиколки в Русе Ruse
Коментари Харесай

Започва „Ruse Summer Free Tour“ – безплатни пешеходни обиколки с екскурзовод в Русе

На 4 май започват безплатните пешеходни обиколки в Русе „ Ruse Summer Free Tour “ . Те са ориентирани както към българските и задгранични посетители , по този начин и към жителите на града , а техният маршрут включва най-емблематичните здания и места в централните елементи на Русе.

И тази година обиколките ще се организират всяка събота от май до септември в това число. Те ще стартират от 18:00  часа пред Паметника на свободата , където експерти и запалянковци от туристическия отрасъл в района ще описват историята и градските митове, свързани със знакови за Русе места.

Зад доброволческата самодейност „ Ruse Summer Free Tour “ стои неправителствената организация Сдружение „ КултурТур Русе “ . В нея вземат участие група русенци, които по личните си думи “ отделят време и влагат старания в тура, тъй като обичат Русе ”. Съмишлениците имат вяра, че самодейността показва типичния за града свободен дух, към който се надяват и русенци да се стремят.

„ Става въпрос за реализирането на събитие, което носи нещо друго от непосредствена облага или материална облага. Идеята е да се подкрепи Русе  да развие своя капацитет на туристическа дестинация и косвено да се усъвършенства икономическото положение на жителите му “ , споделя от името на екипа организаторката на обиколките Десислава Михайлова .

Припомняме, че през 2018 „ Ruse Summer Free Tour “  получи премия за най-оригинално събитие , обвързвано с туризма на община Русе .

За повече информация:

  • Ruse Summer Free Tour в TripAdvisor;
  • Ruse Summer Free Tour в Интернет;
  • Ruse Summer Free Tour във Facebook;
  • Ruse Summer Free Tour в Instagram;
  • Ruse Summer Free Tour в X.
Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР