На 4 март с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит

...
На 4 март с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит
Коментари Харесай

Софийска света митрополия изпраща хуманитарна помощ в Украйна

На 4 март с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Софийска света митрополия - отдел „ Милосърдие и щедрост “, разгласи акция за набиране на средства в поддръжка на украинския народ, обиден от войната. Това оповестиха от Софийската света митрополия.

До 11 април 2022 година в оповестената банкова сметка са постъпили 21 345,85 лева Постъпилите даренията са от църковни настоятелства, както от столицата, по този начин и от страната, от частни лица и организации.

По молба до Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, от митрополита на Харков, Украинска православна черква, с постъпилите средства, допълнени от Софийска митрополия, бяха закупени хранителни артикули и санитарни материали, които ще бъдат изпратени в Харков.

Закупената помощ е категорично съгласувана като потребности с управлението на Харковската митрополия.

Хуманитарната помощ се състои от 14 палета и се намира в склада на БЧК, като сега се приготвя да тръгне за Украйна и да бъде получена от Харковската митрополия.

Софийска света митрополия, в тази сложна конюнктура, си сътрудничи с Българския червен кръст, с цел да може дарението да доближи до своята цел гладко.

От Софийската света митрополия припомнят, че акцията за набиране на средства продължава.

Има и други постъпили молби за филантропична помощ, на която Софийска света митрополия, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит се стреми да откликне.

Банковата дарителска сметка можете да откриете на уеб страницата на Софийска света митрополия

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР