На 33-годишен варненец бе наложена глоба, затова че не съобщил

...
На 33-годишен варненец бе наложена глоба, затова че не съобщил
Коментари Харесай

300 лева глоба за варненец, намерил и прибрал чужд телефон

На 33-годишен варненец бе наложена санкция, по тази причина че не съобщил за открит на улицата непознат мобилен телефон. Наложената от Районния съд във Варна санкция е в размер на 300 лв., осведомят от пресслужбата на институцията.

Случаят е от 21 февруари предходната година. Предишната вечер подсъдимият бил на посетители в къщата на собствен прочут, където в компания с още няколко души използвал алкохол. Повлиян от напитките, той задремал в непознатото жилище, а рано сутринта си тръгнал, прескачайки заключената врата в двора на къщата.

На тротоара от външната страна на портата, подсъдимият видял мобилен телефон в силиконов калъф, изтърван през нощта от различен член на компанията. Вместо до седмица да съобщи откритата непозната движимост на управляващите, да заяви или да направи опит да се свърже със изгубилия телефона си притежател, подсъдимият продал на пазара непознатия мобилен уред.

Инкриминираната непозната движимост е оценена на стойност към 200 лв.. Освен санкцията, 33-годишният мъж беше наказан да заплати обезщетение за претърпените от притежателя на телефона имуществени вреди, държавна такса върху почетения цивилен иск и сторените по делото разходи.

Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР