На 31.07.2022 г. на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал автобус

...
На 31.07.2022 г. на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал автобус
Коментари Харесай

Съдят турчин за контрабанда на златни и сребърни накити за 139 829 лева

На 31.07.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево дошъл рейс с непозната регистрация, пътуващ от Турция за Румъния.

По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция. При осъществената такава в особено построен тайник над аварийна гума митническите чиновници разкрили 23 пакета, в които били укрити произведения от бял и жълт метал. От направената от вещото лице експертиза се открива, че 1431,47 грама от накитите са от 14-каратово злато, а 1571 грама са от сребро проба 925. Общата стойност на укритите бижутерийни произведения е 139 829 лв..

Контрабандните златни и сребърни украшения са били арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково лидерът на рейса Г.Й., на 60 година, турски жител, е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242 ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “, както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура гр. Хасково.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР