На 30 юни изтече крайният срок за получаване на предложения

...
На 30 юни изтече крайният срок за получаване на предложения
Коментари Харесай

Приключиха пазарните консултации за новите български влакове

На 30 юни изтече крайният период за приемане на оферти от всички заинтригувани страни за придобиване на нови влакове. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза и известията (МТС). Това е най-голямата задействана поръчка по Плана за възобновяване и резистентност. Общият брой получени оферти по всички пет предложения е 32, осведоми Българска телеграфна агенция.

Подобен вид пазарно изследване се организира за пръв път от Министерството на превоза, като задачата му е да се реализира оптималната бистрота и успеваемост при изразходването на публичен запас, както и да се привлекат за присъединяване най-хубавите български и интернационалните компании, се показва в известието.

Ще се възползваме в цялостна степен от опциите, които ни дава Законът за публичните поръчки, с цел да придобием най-модерните и сигурни влакове и съоръжение при най-хубави условия - и като цена, и като технологии, сподели министър.

До приключване на крайния период своите индикативни оферти са подали огромни международни производители и снабдители на преносим състав и бордово съоръжение като Alstom, CAF, Hyundai Rotem, PESA Bydgoszсz, Siemens Mobility, Škoda Transportation, Stadler Rail, Fabryka Pojazdow Szynowych - FPS Poznan, KONČAR - Electric vehicles Inc., Thales, Talgo, Express Service, Vossloh Locomotives GmbH, CZ LOKO a.s. и CRRC Corporation Limited.

След в детайли разглеждане на всички оферти, следва в къси периоди МТС да разгласи публични поръчки по петте предложения на обща стойност 1,7 милиарда лв.. Очаква се доникъде на 2026 година България да има освежен железопътен парк от най-ново потомство.

По предписание на министър същият метод ще бъде прибавен от националната компания „ Железопътна инфраструктура “ и за двата плана на компанията, утвърдени по Националния проект за възобновяване и резистентност. Те са за създаване на интермодален терминал в Русе и за внедряване на ERTMS, равнище 2, в железопътния сектор Русе – Каспичан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР