На 30 юли Светата църква празнува паметта на Светите апостоли

...
На 30 юли Светата църква празнува паметта на Светите апостоли
Коментари Харесай

Почитаме апостоли, първи проповядвали словото

На 30 юли Светата черква чества паметта на Светите апостоли Сила, Силуан и Крискент. Те са от първите 70 млади възпитаници, които първите 12 апостоли избрали за проповядване на Словото Божие.
Светият деятел Сила направил големи писания в проповядването на Христовото обучение, изначало дружно със Свети деятел Павел. Когато на Йерусалимския събор било формирано обръщение до Антиохийската черква за това, че не би трябвало да обрязват езичниците, приемащи светата Христова религия, Свети Сила бил изпратен там дружно с други заслужили мъже, както написа за това Свети Лука в "Деяния на светите апостоли ". След това деятел Павел поискал да тръгне на проповед в други страни и си избрал за сателит Свети Сила. Те се отправили към Сирия и Киликия където укрепвали локалните църкви. После траяли задачата си в Солун и Коринт. Там се разделили, като Свети деятел Павел се отправил към Рим, а Сила останал свещеник в Коринт до края на дните си..
Свети деятел Силуан се трудил в проповед на словото Божие дружно с висшите апостоли Петър и Павел. И двамата загатват в писанията си за него. Той бил определен за свещеник на Солун, където пиле мъченичесак слът за Христос
За Свети деятел Крискент загатва Свети деятел Павел във Второто обръщение до Тимотей, където споделя: "Крискент - в Галатия ", т.е., бил изпратен там да проповядва. Той бил свещеник в Галатия (област в Мала Азия), а по-късно в Галия където ръкополага за свещеник в днешния град Виен своя възпитаник Захария. Отново се върнал в Галатия, където умрял страдалчески по време на царуването на император Траян.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР