На 30-ти септември космическата ракета “Делта 4 бе изведена на

...
На 30-ти септември космическата ракета “Делта 4 бе изведена на
Коментари Харесай

Ракета “Делта 4” бе изведена на стартовата площадка за предстоящия първи полет на кораб “Орион”!

На 30-ти септември галактическата ракета “Делта 4 ” бе изведена на стартовата площадка, а на 1-ви октомври тя бе приведена във отвесна позиция.

Ако всичко премине наред, през месец декември ракетата ще изведе в космоса първия галактически транспортен съд на НАСА “Орион ”. Корабът ще би трябвало да се отдалечи от Земята почти на към 5 800 километра, след което ще направи високоскоростно завръщане в земната атмосфера. Топлинният щит би трябвало да издържи на температура към 2 200 градуса по Целзий.

 Delta 4

Космическата ракета “Делта 4 ” беше издигната във отвесна позиция на 1-ви октомври като част от подготовката на полета на “Орион ”. Credit: NASA/Daniel Casper

Това ще бъде най-скоростното завръщане на земен галактически транспортен съд от момента, когато “Аполо 10 ” облетя Луната през 1969 година.

НАСА създава галактическия транспортен съд “Орион ” за полети до Луната, метеорит и други планети. Очаква се първите пилотируеми полети в далечния космос да са факт най-късно през началото на идващото десетилетие.

Но преди да се стигне до там, корабът би трябвало да лети тестово в безпилотен режим. Първият полет е тази година, през декември.

“Ние работим за това изстрелване от месеци насам и към този момент сме в последните стадии ”, оповестява шефът на галактическия център Кенеди Боб Кабана.

Космическата ракета “Делта 4 ”-Хеви е най-мощната ракета в целия свят в сегашния миг. Тя има едно огромно централно ядро, към което са прикачени две странични ядра. Всяко едно ядро е задвижвано от мотор RS-68A, работещ с течен водород и течен О2. За втора степен се употребява индивидуален мотор RL10, който също работи с течен водород и О2.

За идващите полети се строи нова тежкотоварна ракета – Space Launch System, която е неведнъж по-голяма и по-тежка от всички ракети, експлоатирани до момента.

Инфо: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР