На 30 септември (събота) Националният исторически музей (НИМ) обявява Ден

...
На 30 септември (събота) Националният исторически музей (НИМ) обявява Ден
Коментари Харесай

НИМ с вход свободен на 30 септември

На 30 септември (събота) Националният исторически музей (НИМ) афишира Ден на отворените порти във връзка Европейските дни на наследството с вход свободен.

Музеят се включва в общоевропейската самодейност, с цел да показа своята угриженост за опазването и популяризирането на националното завещание, като част от общото европейско завещание.

„ Верен на духа на празника, музеят ще отвори за необятната аудитория някои по-рядко показвани зали и ще покаже част от своите фондове “, оповестяват от културното институция.

От 11.00 часа ще се състои гала-концерт на лауреатите от Фестивала на българската ария „ НОВИ ГЛАСОВЕ И ПЕСНИ”, който се състоя при започване на юни в НИМ.

През целия ден на видео ще бъдат показвани фотоси и пощенски картички от фонда на музея, отдадени на Деня на независимостта, Съединението и други значими исторически събития и персони от историята на Третото българско царство.

Отворена за визити ще бъде и Пленарната зала, в която на 10 ноември 1989 година бе оповестено, че Тодор Живков пада от власт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР