На 30 март т.г. въз основа на подадена жалба за

...
На 30 март т.г. въз основа на подадена жалба за
Коментари Харесай

КЗП извърши проверка на инцидент с пострадало дете от балон с хелий

На 30 март т.г. въз основа на подадена тъжба за потърпевшо дете от запалване на балон с хелий, Комисията за отбрана на потребителите /КЗП/ извърши инспекция взаимно с районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи София в Парк Овча купел, където е станал случая. Проверката откри, че продажбата на дефектиралия балон е осъществена от физическо лице, занимаващо се с амбулантна търговия.

Констатирани са и нарушавания по Закона за отбрана на потребителите – липса на етикети, цени и информация за продаваните артикули.

На нарушителя е формиран констативен протокол и са му изискани документи за генезис на стоката – фактури, документ за нейните качества, инструкции за използването на балони с хелий.

КЗП е изпратила по подготвеност към институции имащи и пълномощия да упражняват надзор върху продажбата на балони с хелий, с цел да откри тяхната сигурност за здравето на потребителите. Ако се открият несъответствия от нормативните условия, балоните с хелий ще бъдат изтеглени от продажба.

Комисията предлага жителите да закупуват продукти единствено от търговци с регистрирани касови апарати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР