На 3 юни Културно туристически комплекс Ченгене Скеле ще посрещне

...
На 3 юни Културно туристически комплекс Ченгене Скеле ще посрещне
Коментари Харесай

Културно-туристически компекс "Ченгене скеле" посрещна едно от най-мащабните събития в България за тази година

На 3 юни Културно туристически комплекс " Ченгене Скеле " ще посрещне едно от най-мащабните спортни събития в България за актуалната година. За трета поредна година в парк " Росенец " ще се състезават над 500 триатлонисти от България и чужбина. Те ще премерят сили, в границите на   " Lion Heart Utopia Cross Triathlon ”. Триатлонът е част от " Бургас Спорт Фест 2023 ” и се провежда от Сдружение " Лъвско сърце ", Сдружение с нестопанска цел " Семеен кодекс Активен Живот ”, хотел Utopia Forest, с поддръжката на Община Бургас, като се чака да притегли близо хилядата фенове.

Състезанието започва на 3 юни в 9 часа. Първата дисциплинираност, в която  триатлонистите ще се впуснат е плуване в акваторията на " Ченгене Скеле ". Предстои всеобщ старт и зрелищно влизане във водата. Участниците ще преплуват два пъти акваторията на " Ченгене Скеле ". Всяка обиколка е с дължина 750 метра (общо 1500 метра). Втори стадий в надпреварата е колоездене в парк " Росенец " и " Странджа " планина. Общата дължина на колоездачното трасе е 40 км. Последната дисциплинираност в триатлона е тичане 10 км в самия парк " Росенец ". Трасето минава през извънредно живописни региони, разпръснати по целия парк. 

След края на надпреварата следва формалното награждаване, което ще  приключи със запаметяващо се празненство с присъединяване на бургаските любимци Дишо и Ваньо, подгрявани от DJ Rainbow. Входът за парти-събитието е безвъзмезден и уредниците канят всички бургазлии и посетители на града да се включат в него.

" За трета поредна година организираме това необикновено събитие, привлечени от бързо разрастващите се и все по-облагородени парк " Росенец " и Културно туристически комплекс " Ченгене Скеле ". Една от задачите на Сдружение " Лъвско сърце ”  е да разпространява естествени и културни забележителности през спорт. Дейността на сдружението започва в Приморско и се разраства до Росенец посредством и на концепциите и колаборацията ни с Utopia Forest и Сдружение с нестопанска цел " Семеен кодекс Активен Живот ”.  Нашата задача е всички 500 участници, с изключение на да премерят сили в надпреварата, е  да припознаят региона и като място за фамилен и състезателен туризъм.  Благодарим на Община Бургас, че за трета поредна година са наш сътрудник, тъй като без тяхната помощ, мъчно ще се случи сходна спортна демонстрация ". Предстои провеждането на най-големия крос триатлон в България, който ще се състои на 01-03.09.2023г. в Приморско, разясниха уредниците на " Lion Heart Utopia Cross Triathlon ”.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР