На 3 юни 2022 г. завърши тактическото учение на Флотилия

...
На 3 юни 2022 г. завърши тактическото учение на Флотилия
Коментари Харесай

Завърши учението на Флотилия бойни и спомагателни кораби Черно море 2022

На 3 юни 2022 година приключи тактическото обучение на Флотилия бойни и спомагателни кораби  „ Черно Море 2022 ”.

Финалният стадий на учението бе кондензиран с доста динамичност и дейности на море, които включваха обучение по битка с нахлуваща вода и пожари, оказване на помощ на аварирал транспортен съд, водене на бойни дейности в регион с химическо заразяване, проучване на региони и фарватери за съществуване на морски мини.

Кулминацията на учението бе конвоиране (съпровождане и охрана) на кораби, пренасящи скъп товар и превеждането им през рисков регион, в който работят подводници и авиация на противниковите сили. Конвоят се организира с присъединяване на всички тактически групи от състава на оперативното корабно съединяване.

В цялостен размер бяха изпълнени всички сложени задания по използване на процедурите за образуване на командването и ръководството на подчинените сили. Родовете сили от Военноморски сили организираха тактически дейности в разнообразни условия на бързо изменяща се среда на сигурност, независимо и взаимно  с други формирования от Сухопътни войски и Военновъздушни сили. Успешно приключи и първия стадий от оценката на фрегата „ Верни “ по стандартите на НАТО.

Учението сложи акцент и на бойните дейности против минната опасност и намаляване на въздействието й върху свободата на корабоплаването в българските морски пространства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР