На 3 септември тази година се навършват 75 години от

...
На 3 септември тази година се навършват 75 години от
Коментари Харесай

Пекин: Американските политици не бива да вървят срещу тенденциите на епохата

На 3 септември тази година се навършват 75 години от успеха на китайския народ в антияпонската и антифашистката война. За 14 години битка с японските агресори Китай заплати голяма цена, 35 милиона жертви и ранени. След войната мирът и развиването се трансфораха в наклонност на епохата.

В момента обаче някои американски политици намерено раздухват концепцията за „ нова Студена война “, предизвикат разцепление, борба и конфронтация, написа Радио Китай.

Днес пандемията от COVID-19 нанася огромен удар на другите страни по света. Някои западни медии дефинираха сегашната интернационална конюнктура като най-критичния миг след Втората международна война. Как да преодолеем рецесията? За да надвие общия зложелател на човечеството – новия ковид, интернационалната общественост би трябвало да постави завършек на разногласията и обвиняванията и с общи старания се оправи с отрицателното въздействие от пандемията.

За страдание Майк Помпео и неговите съидейници отхвърлиха духа на солидарността и съдействието. За да трансферират виновността за неефективното справяне с епидемията те насочат клюки против Китай. Те популяризират неистини за „ китайската опасност “, провокират идеологическа борба, което без подозрение е в прорез с развиването на епохата.

Като основоположници на интернационалния ред след Втората международна война, някои американски политици преглеждат интернационалните правила като инструмент за лични цели и изгоди, намерено предизвикат мултилатерализма, интернационалния морал и общите ползи на човечеството. За да прикрият вътрешни и външни проблеми, тези политици от Белия дом се пробват да основават антикитайски настроения, както и сеят разкол сред Китай и света, което вреди освен на главните ползи на двете страни, само че и ще сложи световния мир, непоклатимост и развиване в невиждано рискова обстановка.

В момента светът е изправен пред огромни промени. Различията или несъгласията сред Пекин и Вашингтон, в последна сметка, съставляват избор сред мултилатерализма или унилатерализма. Тези американски политици, които слагат персоналните си ползи над общите на интернационалната общественост, сигурно ще бъдат осъдени от историята.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР