На 3 март 1878 година за българския народ започва нова

...
На 3 март 1878 година за българския народ започва нова
Коментари Харесай

Оряхово отбеляза 3 март

" На 3 март 1878 година за българския народ стартира нова ера, увенчана с Освобождението и белязана с динамични  съзидателни промени по пътя към одобряването на България като модерна страна. Изстрадала Освобождението си със загубата на почтени синове и следвайки заветите на възрожденските си дейци, България решително поставя постоянните основи на съвременно държавно ръководство. Трети март 1878 година дава началото на свободно и независимо развиване на българския народ, което е обвързвано с достижения във всички области на икономическия, публичния, политическия и културния живот на младата българска страна. Днес, 146 години след грохота на борбите и Санстефанския контракт, ние потомците не забравяме саможертвата на всички, които са отдали живота си за Освобождението. Не забравяме и делото на първостроителите на свободна България. Пред тях и тяхната памет бездънен реверанс! В името на героичното ни минало, дано отговорно и рационално градим бъдещето си, пазим традициите си и  обичаме българското, отворени към света. Честит народен празник! "
 
С тези думи кметът на Оряхово Росен Добрев поздрави всички жители и посетители на града пристигнали да почетат героичен починалите за освобождението на България.
 
 Кметът на Оряхово Росен Добрев Кметът на Оряхово Росен Добрев Източник: Община Оряхово
Тържественото честване бе маркирано с рецитал на Мариела Личкова, шеф на детска градина " Дружба ", която извърши именитото стихотворение " Опълченците на Шипка " от Иван Вазов.
 
Кметът на община Оряхово Росен Добрев и ръководителят на Общинския съвет Румяна Декова под звуците на химна на Република България, тържествено издигнаха националния байрак.
 
Венци и цветя в символ на благодарност пред саможертвата на героите поднесона Община Оряхово, Общински съвет-Оряхово, просветителни и културни институции.
 
 IMG_0140 IMG_0140
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР