На 3 февруари, само в кината, отговаряме на Почукването“ –

...
На 3 февруари, само в кината, отговаряме на Почукването“ –
Коментари Харесай

10 любопитни факта за филма „Почукването“

На 3 февруари, единствено в кината, отговаряме на „ Почукването “ – най-новата смразяваща тайнственост от майстора на страховити истории М. Найт Шамалан ( Шесто възприятие , На части , В клопката на времето ). 

Филмът ще ни води на с напрежение кинопътешествие до края на света и ще потърси отговор на въпросите какво сме подготвени да пожертваме, с цел да предотвратим Апокалипсиса и какво бихме избрали да спасим – фамилията си или човечеството? 

С „ Почукването “ М. Найт Шамаланни предлага изпъващо нервите, изобилстващо от осезаемо напрежение кинопреживяване, което разрушава жанровите клишета и ни води в нови територии на трилъра, където страховитото приема непредвидени, само че не по-малко ужасяващи форми.

„ Почукването “ споделя за малко момиче и нейните родители, които отиват на отмора в отдалечена хижа, надълбоко в горите на Ню Хемпшир. Скоро на вратата се почуква и идиличната им почивка е прекратена от четирима въоръжени непознати, които ги взимат за заложници и ги слагат пред отблъскващ избор, от който съгласно тях зависи ориста на човечеството. С стеснен контакт с външния свят, фамилията би трябвало да вземе решение в какво да има вяра, на първо място да бъде изгубено.

  Участвайте тук  

Направете своя избор с „ Почукването “ на 3 февруари единствено в кината, а в дните преди премиерата © Меломан.бг • Музиката на твоя живот ви дава късмет да спечелите двоен кинобилет за кино лентата. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 2 февруари и бъдете подготвени за премия. Успех!

Дни преди формалната премиера на кино лентата „ Почукването “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за актьорите, сюжета и тайните елементи към лентата. А тук е прикрит и отговорът на въпроса.

1. Майсторът на „ страховитото “ М. Найт Шамалан е сценарист и режисьор на „ Почукването “ – новаторски и провокативен хорър-трилър филм, основан по бестселъра „ The Cabin at the End of the World “ на Пол Трембли .

2. Първоначално Шамалан счита единствено да продуцира „ Почукването “ посредством продуцентската си компания Blinding Edge Pictures, само че концепцията на кино лентата му се вижда толкоз привлекателна и истинска , че се въодушевява да опише своята версия на историята.

3. Популярният кечист, а към този момент и толкоз известен артист Дейв Батиста влиза в основната роля на Ленард – водача на групата от четирима странници, които се появяват на прага на усамотена хижа в гората. Шамалан взема решение да работи с Батиста, впечатлен от ролята му в „ Блейд Рънър 2049 “. 

 10 любопитни обстоятелството за кино лентата
Снимка: © Universal Studios

4. Eдин от четиримата непознати, които нахлуват в хижата е Редмонд. В неговата роля влиза Рупърт Гринт, известен с ролята си на Рон Уизли от паметния франчайз „ Хари Потър “ . Гринт споделя, че в „ Почукването “ са събрани два от най-големите му страхове – да те атакуван в дома ти и настъпването на Апокалипсиса. И споделя още: „ Има нещо доста съблазнително в апокалиптичните филми. Хората са захласнати от тематиката за Апокалипсиса и обичат да гледат какво би се случило, в случай че той настъпи. “

5. В ролята на Уен – 8-годишната щерка на двамата основни герои Андрю и Ерик, влиза Кристен Цуей, за която това е дебютната ѝ роля в киното . За Кристен прекарването е същински занимателно, само че и просветително, изключително при работата с двамата ѝ татковци – актьорите Джонатан Гроф и Бен Олдрич. „ Това, което най-вече ми харесваше в работата с Бен е, че той споделяше доста тънкости, свързани с актьорската игра. И в случай че се колебаех какво и по какъв начин би трябвало да направя, той постоянно ми даваше верните препоръки “ , споделя Кристен. „ А Джонатан беше този, който ме забавляваше и разсмиваше. Но чуехме ли „ Снимаме “, той незабавно влизаше в роля. “

6. Действието във кино лентата се развива в хижа, в границите на 24 часа. За фотосите на „ Почукването “ дизайнерът по продукцията Нааман Маршал и неговият екип построяват същинска хижа на територията на настояща плантация за боровинки , намираща се в горите Пайн Барнс в Ню Джърси. Тя е употребена за снимане на външните фрагменти, до момента в който за вътрешните е издигната друга, в снимачно студио. 

7. Започвайки снимачния развой, екипът обмисля деликатно всяка част от деня, през която ще бъде снимана съответната сцена, с цел да може да пресъздава настроението ѝ и да бъде съответна по отношение на съответната част от денонощието, в която се развива – преминавайки от ден към нощ и след това… към утринна стихия. Затова и сюжетът е разграничен на 6 разнообразни елементи по отношение на етапите на светлината – фаза 1: следобед; фаза 2: късен следобед; фаза 3: залез; фаза 4: здрач; фаза 5: сутрин; фаза 6: мрак. Всяка от тях изисква характерно позициониране на снимачното осветяване и светлоотразителните огледала, употребявани да отразяват светлината на слънцето, както и специфични гелове, които да демонстрират изменящата се цветова температура в заобикалящата ги среда.

 10 любопитни обстоятелството за кино лентата
Снимка: © Universal Studios

8. Както предходния си филм „ В клопката на времето “, по този начин и този М. Найт Шамалан снима на 35 мм кино лента . Шамалан и операторът Джарин Блашке употребяват обективи от 90-те години, с цел да придадат на кино лентата „ типичен деветдесетарски трилър тип “.

9. За основаването на оръжията, употребявани от четиримата непознати, екипът по декорите и реквизита пазари от разнообразни антикварни магазини в щата Пенсилвания, с цел да откри най-подходящите и правдоподобни. 

10. Всяко оръжие, употребявано във кино лентата, си има име . Това на Рупърт Гринт се споделя „ Убиец на крави “, a това на Дейв Батиста – „ Спящия “.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР