На 29 юни китайското Министерство на отбраната проведе пресконференция, на

...
На 29 юни китайското Министерство на отбраната проведе пресконференция, на
Коментари Харесай

Китайската армия ще действа твърдо против сепаратистите и опитите за външна намеса в тайванския въпрос

На 29 юни китайското Министерство на защитата организира конференция, на която представителят му – старши полковник Джан Сяоган, отговори въпроси на публицисти, свързани с Тайван.

Той напомни, че наскоро комитетите за въоръжените сили на двете камари на Конгреса на Съединени американски щати са одобрили Закона за упълномощаване на националната защита и бюджета за 2024 година, като в него е планувано разширение на военните връзки с Тайван. Същевременно, при визитата си в Пекин държавният секретар Антъни Блинкън съобщи, че Съединени американски щати не поддържат самостоятелност на Тайван и са срещу всяка едностранна смяна на статуквото в региона.

Джан Сяоган съобщи, че обединяването на Китай е нещо, което би трябвало и ще се случи. „ Разрешаването на тайванския въпрос е работа на Китай и ние няма да позволим намесата на външни сили в него. Китайската войска е способна да отбрани суверенитета и териториалната целокупност на страната, ще работи твърдо срещу сепаратистите и опитите за външна интервенция по тайванския въпрос “, акцентира той.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР