На 29 януари т.г. на Йосифов му прилошало. Казал на

...
На 29 януари т.г. на Йосифов му прилошало. Казал на
Коментари Харесай

Мъжът, прегазил Ангел в Катуница, издъхна в затвора

На 29 януари т.г. на Йосифов му прилошало. Казал на съкилийниците му, че му е зле и те алармирали защитата. Когато лекарят дошъл в килията обаче мъжът към този момент бил умрял, заяви "Трафик Нюз ".

Симеон Йосифов излежаваше 15-годишната си присъда за убийството на Ангел в пловдивския затвор. Мъжът бе непосредствен до семейството на Кирил Рашков - Цар Киро.

"Не се веселя, тъй като моят наследник към този момент го няма. Нищо не е в положение да затвори раната ми ", сподели пред "24 часа " Атанас Петров, татко на починалия Ангел. Кметът на Катуница Красимир Юруков е безапелационен, че локалните хора в никакъв случай няма да не помнят и да простят случилото се. По думите му Ангел е бил огромен състезател, републикански първенец по карате.

Във съдбовната вечер на 23 септември 2011 година Симеон Йосифов бил извикан от дъщерята на Цар Киро - Събка, дружно с други роми от пловдивското гето "Столипиново ", с цел да сплашат локални хора, които били в спор с татко й. Един от тях е вуйчото на 19-годишния Ангел - Веселин Христов. Докато обикаляли улиците на Катуница, Йосифов, който управлявал микробус, прегази младежа. Ангел почина на място.

Убийството на момчето провокира серия от цивилен спорове и митинги в цялата страна против семейството на ромския необут. Част от парцелите на семейството Рашкови в Катуница бяха подпалени, а имуществото им изпотрошено. На идващия ден от мощното неспокойствие умря и 17-годишният Павел Толев, който бе с болно сърце.

Всяка година жителите на Катуница почитат паметта на двете момчета с шествия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР