На 29 октомври съобщи за рекорден брой случаи на заразяване

...
На 29 октомври съобщи за рекорден брой случаи на заразяване
Коментари Харесай

Русия продължава с негативните рекорди, свързани с COVID-19

На 29 октомври заяви за рекорден брой случаи на заразяване и смъртни случаи, свързани с , като Москва спря за 11 дни неосновните услуги, с цел да се пребори с внезапното нарастване на инфекциите.

Официалната държавна статистика оповестява за 40 096 нови случая и 1159 смъртни случая.

В четвъртък Москва затвори магазини, учебни заведения и заведения за хранене за 11 дни в опит да спре внезапното увеличение на броя на инфектираните с ковид и смъртните случаи, което се случи откакто напъните за имунизиране зациклиха, съобщи БГНЕС.

Всички услуги, които не са от значително значение, в това число търговски обекти, заведения за хранене и места за спорт и развлечения, ще бъдат затворени до 7 ноември, както и учебните заведения и детските градини.

Ще останат отворени единствено магазините, в които се продават храни, медикаменти и други артикули от първа нужда, защото управляващите се пробват да се оправят с вълната от коронавируси, вследствие на която инфекциите и смъртните случаи доближиха нови върхове, заяви Агенция Франс Прес.
 Наследниците на жертви на ГУЛАГ търсят жилищата си, управляващите се ослушват Наследниците на жертви на ГУЛАГ търсят жилищата си, управляващите се ослушват
За първи път децата на жертви на сталинския гнет подадоха групов иск във Върховния съд на Русия. Властите отхвърлят да им предостав...

Русия е измежду най-засегнатите от пандемията страни с над 230 000 регистрирани смъртни случая, само че управляващите заобикалят строгите забрани, наложени в западните страни.

Правителството на президента Владимир Путин разпорежда очаквания на домашните ваксини, като да вземем за пример имунизацията " Спутник V ", само че руснаците се оказват упорити в нежеланието си да се имунизират.

Към четвъртък единствено 32% от популацията на Русия е било изцяло имунизирано, съгласно уеб страницата Gogov, който обобщава данните за COVID-19 от районите.

Миналата седмица Путин подреди да бъде разгласен заплатен отпуск в цялата страна сред 30 октомври и 7 ноември в опит да се обърне наклонността на повишаване на инфекциите, а управляващите в Москва последваха образеца му, като подредиха от четвъртък да бъдат прекратени неосновните услуги в столицата.

Пътищата в Москва в четвъртък сутринта бяха малко по-малко натоварени от нормално, само че мрежата на метрото в града беше натоварена както постоянно, като доста пасажери не носеха маски.
 Газът с доставка за ноември за Европа поевтиня след заричане на Путин Газът с доставка за ноември за Европа поевтиня след заричане на Путин
Цената на ноемврийските газови фючърси в Европа падна с 3% след изказването на съветския президент Владимир Путин, че " Газпром " е подготвен да...

Властите не изискват от руснаците да останат вкъщи по време на неработния интервал и доста от тях възнамеряват да употребяват дните, с цел да пътуват из страната и в чужбина.

Кметът на черноморския курортен град Сочи предизвести за голям напор от туристи, а търсенето на полети в Русия за Турция и Египет внезапно набъбна.

В сряда Русия записва рекордните 1123 смъртни случая от ковид за един ден, с което общият брой на смъртните случаи доближи 233 898 - най-високият в Европа.

Русия публично е записала повече от 8,3 милиона случая, макар че самостоятелни специалисти настояват, че управляващите омаловажават сериозността на пандемията.

Данните, оповестени от статистическата организация " Росстат " през октомври, обрисуват по-мрачна картина, съгласно която повече от 400 000 души са умряли в страната от ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР