На 29 ноември Организацията на обединените нации проведе конференция по

...
На 29 ноември Организацията на обединените нации проведе конференция по
Коментари Харесай

Китайският лидер изпрати поздравителна телеграма до срещата за Международния ден на ООН за солидарност с палестинския народ

На 29 ноември Организацията на обединените народи организира конференция във връзка Международния ден за взаимност с палестинския народ. Китайският ръководител Си Дзинпин изпрати приветствено обръщение до събитието.

Си Дзинпин уточни, че Палестина е в основата на близкоизточния въпрос и интернационалната общественост би трябвало да предприеме незабавни дейности. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да поеме своята отговорност и да спомага за прекъсване на военните дейности, отбрана на цивилните жители и прекъсване на филантропичното злополучие. На тази основа палестинско-израелските мирни договаряния би трябвало да бъдат възобновени допустимо най-скоро и правата на палестинския народ на държавност, оцеляване и завръщане да бъдат приложени на процедура.

Си Дзинпин акцентира, че Китай постоянно е подкрепял справедливата идея на палестинския народ за възобновяване на националните му законни права. Окончателното решение на палестинския въпрос е основаване на палестинска страна с цялостна автономност със столица Източен Йерусалим и граници, избрани през 1967 година Икономическите потребности и потребностите от прехранване на Палестина би трябвало да бъдат обезпечени, а интернационалната общественост би трябвало да усили помощта за развиване и филантропичната помощ за района.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР