На 28 януари 2017 г. според китайската астрология започна годината

...
На 28 януари 2017 г. според китайската астрология започна годината
Коментари Харесай

10 неща, които трябва да знаем за годината на Червения огнен петел

На 28 януари 2017 година съгласно китайската астрология стартира годината на петела. Тя ще продължи до 15 февруари 2018 година В културата на китайците Новата година е най-важното време в годината, изпълнено с хилядолетни обичаи и традиции, излъчени от потомство на потомство.

Според легендата, преди хиляди години, ужасяващият звяр Нян, чието име значи „ година “, живял в дивата природа. Но в най-тъмната вечер в годината – на Новолуние, се промъквал в най-близкото село и плашил всичко живо. Селяните мощно се страхували от Новолунието доста години, до момента в който умен дъртак им посочил трите неща, от които Нян се боял – мощния звук, огъня и аления цвят. Така, идващият път, когато звярът пристигнал в селото, хората му се опълчили с обилни тържества – удряли барабани, палели фойерверки, украсили всичко в алено и го прокудили вечно.

Така китайците почнали да честват, вместо да се боят от него, трансформирайки новолунието в 15-дневно угощение – Китайската Нова година. Всяка Нова година е показана от едно от 12 животни. А всяко от тях, съгласно природата си, е притежател на разнообразни присъщи поверия. Тази година, китайците означават годината на петела.

Петелът е птица, която символизира усърдие. Защото доста рано се разсънва и разсънва хората – да стават и да работят. И по тази причина тази година е година на трудолюбието и професионалното развиване. Думата „ петел “ на китайски, звучи като думата „ благополучие “. Затова и идната година носи обещанието за повече благополучие.

 10 неща, които би трябвало да знаем за годината на Червения огнен петел

Ето 10 неща, които е добре да знаем за годината на Червения огнен петел.

1. Най-трудно ще бъде първоначално.

Първите няколко месеца от Китайската Нова година ще бъдат най-тежки, тъй като тогава всеки от нас ще би трябвало да се пребори с нездравословните привички и пороци, с комплексите и страховете си, в случай че желае да успее по-късно.

2. Трябва да търсим хармонията с интимната половинка, фамилията, приятелите, сътрудниците, тъй като Петелът е ръководен от огнения детайл или Ин.

Това е времето, в което всеки един от нас би трябвало постоянно да се усамотява и да търси вътрешния баланс на мозъка и душата.

3. Ще работим крепко, тъй като Петелът е прочут със своята целенасоченост, успеваемост, почтеност. Това е времето, в което всеки един от нас освен може да гради сполучлива кариера, само че и да преследва фантазиите си.

Годината на Огнения петел е необикновено подобаваща за сполучлива самореализация, за асимилиране на нови професионални върхове или за промяна на местоработата.

4. Трябва да се отнасяме съществено към парите и да ги харчим рационално – трезво да преценяме рисковете и да се разгръщаме съгласно джоба си.

Годината ще бъде сполучлива и за бизнеса. Много от нас ще се замислят за лична компания, а по-малките компании ще стартират стремглаво да порастват и да се уголемяват, а огромните – да завладяват нови пазари и територии.

5. За да сме здрави, е хубаво да се обърнем към природата – лекуване с билки и гъби, хомеопатия, различни практики, йога, медитация… Не забравяйте да вършиме и постоянно обич, тъй като с изключение на приятност, сексът е и здраве и гони напрежението далеко.

Годината на Петела дава обещание увеличение на заболяванията на дихателните пътища и епидемиите от грип, а в края на годината би трябвало да се пазим от рискови контузии.

 10 неща, които би трябвало да знаем за годината на Червения огнен петел

6. Необвързаните имат съвсем 90% късмет да срещнат любовта на живота си, даже да сключат брак през годината на Огнения петел.

Ако към този момент сте основали семейство, това е доста удобен интервал да планирате бременност – зачеването ще се случи елементарно, бременността ще мине леко, ще родите крепко и умерено бебе.

7. Всичко ще бъде обагрено в алено, само че би трябвало да заобикаляме да носим този цвят. Освен за аленото облекло и аксесоари, би трябвало да забравим и за алените камъни като рубин или гранит.

За да тушираме огнената буря на аленото, хубаво е да заложим на земните цветове – бежовото, пясъчните нюанси и светложълтото. Кафявото и жълтото са цветовете на Годината на Петела, които са подобаващи за всички знаци от Китайския зодиак.

8. Задължително би трябвало да имаме лилавите нюанси в интериора на дома и офиса.

Според Фън шуй, в случай че заложите на този цвят в обзавеждането, шансът постоянно ще е с вас. Лилавото, което се получава от смесването на синьо и алено, символизира мощ, достойнство, разкош, самостоятелност, креативност, упоритост.

9. През годината на Огнения петел съвсем всички зодии от Китайския хороскоп ще се усещат добре.

Годината ще бъде супер сполучлива за хората от зодия Дракон. Отлична за родените под знака на Змия, Вол и Петел. Плъх и Тигър също ги чака ползотворна година. За Коза, Глиган и Маймуна ще има от всичко – положително и неприятно, наслада и тъга, смях и сълзи… Заек, Кон и Куче да се готвят за тествания, тъй като годината за тях ще бъде най-тежка.

10. Заложете на два камъка – аметист и топаз.

Aмeтиcтът e извecтeн ĸaтo ĸaмъĸa нa „ дyxoвнocттa и дoвoлcтвoтo “. Той имa ycпoĸoявaщ и peлaĸcиpaщ eфeĸт, ĸoнтpoлиpa нeгaтивнитe миcли, подкрепя пpeoдoлявaнeтo нa cтapи eмoциoнaлни paни, дaвa пpoницaтeлнocт в бизнec дeлaтa.

Toпaзът e мoщeн лeчeбeн ĸaмъĸ, който cтимyлиpa мeтaбoлизмa и xpaнocмилaнeтo, peгyлиpa пpитoĸa нa ĸpъв, успокоява нервите и балансира духа. Cиният тoпaз нacъpчaвa твopчecĸoтo вдъxнoвeниe, yĸpeпвa щитoвиднaтa жлeзa, пoдoбpявa oбмянaтa нa вeщecтвaта и подкрепя cвaлянето на ĸилoгpaми.

Жълтият тoпaз пpoтивoдeйcтвa нa лoшитe нacтpoeния и ycпoĸoявa paздpaзнитeлнocттa, пpичинeнa oт липcaтa нa cън. Πoмaгa дeтoĸcиĸaциятa нa opгaнизмa и peгeнepaциятa нa тъĸaнитe. Избягвайте да носите розов топаз през годината на Петела, тъй като той в себе си има алено.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР