На 28 септември преди разсъмване на небето ще се търкулне

...
На 28 септември преди разсъмване на небето ще се търкулне
Коментари Харесай

Готови ли сте за Кървавата Суперлуна? Ето как да я снимате

На 28 септември преди разсъмване на небето ще се търкулне Кървава Суперлуна. Ще могат да я следят жителите на Европа, Русия, Западна Азия, Северна и Южна Америка и източната част на Океания. Тоест този път и ние ще можем да се радваме на цялата хубост на зрелището.

Като се стартира от 2:11 часа по Гринуич (5:11 часа българско време), в продължение на 72 минути Луната – оставайки в най-ярката си фаза, ще се намира в перигея – най-близката до Земята точка от своята орбита. В резултат тя ще наподобява с 30% по-ярка и с 14% по-голяма от нормалното.

Предстоящото Суперлуние ще бъде най-зрелищното за годината. Тази нощ Земята ще заеме позиция на линията, съединяваща Луната и Слънцето, и ще блокира директната слънчева светлина.

Лъчите, които въпреки всичко доближат Луната, при прекосяване през земната атмосфера ще изгубят късовълновия съставен елемент. Останалата част от спектъра ще накара Луната да наподобява по-зловещо алена – по този начин наречената Кървава Луна.

За финален път сходно събитие е следено преди повече от 30 години – през 1982 година, а идващия път то може да се чака през 2033 година.

Предстоящото цялостно лунно затъмнение ще бъде четвъртото за относително къс интервал – от 15 април 2014 година до момента. НАСА оповестява, че ще излъчва онлайн това впечатляващо събитие.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР