На 28 ноември 2013 г. Пол Уокър влиза в Twitter,

...
На 28 ноември 2013 г. Пол Уокър влиза в Twitter,
Коментари Харесай

Смъртта на Пол Уокър и ужасяващите последни моменти на актьора

На 28 ноември 2013 година Пол Уокър влиза в Twitter, с цел да пожелае на почитателите си благополучен Ден на благодарността. Актьорът от „ Бързи и гневни “ има доста аргументи да бъде признателен през тази година: шестата част от обичания му кино франчайз чупи върхове в боксофисите, а самият той продуцира свои лични филми. Но единствено два дни по-късно Пол Уокър среща преждевременната си гибел.

Известен като великодушен човеколюбец, Уокър прекарва 30 ноември 2013 година на събитие на своята благотворителна организация за помощ при бедствия Reach Out Worldwide, която основава след земетресението в Хаити през 2010 година Актьорът си потегля благополучен малко преди 15:30 часа – и в никакъв случай повече няма да бъде забелязан жив.

Подобно на героя, който играе в „ Бързи и гневни “, Брайън О’Конър, 40-годишният Пол Уокър е притеглен от бързите коли. Всъщност благотворителното събитие през този ден се организира в гараж за тунинговане на суперколи, благосъстоятелност на Уокър и неговия другар Роджър Родас в Санта Кларита, Калифорния. Уокър и Родас възнамеряват събитието, с цел да оказват помощ на оживелите от тайфуна Хайян във Филипините.

Двамата напущат събитието с Porsche Carrera GT от 2005 година, като Родас кара, а Уокър е на пасажерската седалка. Колата е известна с това, че е сложна за ръководство и единствено на няколкостотин метра от гаража Родас губи надзор над колата. Поршето се движи с към 160 километра в час, когато се удря в бордюр, дърво, светлинен дирек и друго дърво, след което избухва.

Присъстващите на благотворителното събитие незабавно тичат на мястото на случая – в това число дребният наследник на Родас. Както си спомня приятелят на Уокър Антонио Холмс, това е една от най-ужасяващите произшествия в историята на Холивуд. Той споделя: „ Всичко беше обхванато от пламъци. Бяха в капан. Служители, другари на гаража. Опитвахме. Опитвахме. Минахме през пожарогасители. “

Докато приятелите на Уокър гледат безпомощно, новината за нещастието се популяризира бързо. За часове гибелта на Пол Уокър удря почитателите по целия свят.

 Fast Five Cast 2

На 30 ноември 2013 година Пол Уокър възнамеряваше да прекара деня със фамилията си. Той разисква проектите за закупуване на коледно дърво с майка си Шерил и щерка си Медоу, която е на 15 години по това време, когато внезапно си спомня, че благотворителната му организация организира събитие.

„ Докато водехме този диалог, той си спомни за събитието, което имаше “, споделя по-късно Шерил Уокър. „ Той получи известие и сподели: „ О, боже, би трябвало да съм на едно място! “

Събирането мина безпроблемно, само че приключи с покруса малко преди да настъпи час пик със гибелта на Пол Уокър. Около 15:30 часа Уокър и Родас вземат решение да създадат едно кръгче с Поршето, с цел да го тестват на известна права за дрифтове в офис парк в квартал Санта Кларита във Валенсия.

Както 38-годишният водач, по този начин и неговият прочут пасажер поставят колани по време на пътуването, само че никакви защитни ограничения не биха могли да им оказват помощ, откакто колата се удря в бордюр и от страната на лидера закача дърво и светлинен дирек. Колата се завърта, страната на пасажера се удря в друго дърво и в последна сметка се възпламенява.

Безброй ужасени минувачи гледат по какъв начин разрушеното Порше изгаря в пламъци. Пътниците му са хванати в капан, когато дребният наследник на Родас дойде шокиран. Той гледа сцената без да знае, че това е същата кола, с която татко му преди малко си бе тръгнал, до момента в който не вижда модела й.

Мнозина се пробват да оказват помощ, като чиновниците на гаража бъркат в колата в опит да извадят жертвите. Но заради мощните пламъци те нямат различен избор, с изключение на да се оттеглен и да гледат гибелта на Пол Уокър. В последна сметка Уокър изгаря до неразбираемост и би трябвало да бъде разпознат по зъбните си картони.

 Porsche Carrera GT - Goodwood Breakfast Club (July 2008)

Porsche Carrera GT

Разследване от шерифския отдел на окръг Лос Анджелис по отношение на гибелта на Пол открива, че скоростта на колата е главния фактор. Първоначално отделът пресмята, че Поршето се е движило с сред 130 и 150 километра в час по време на злополуката, само че по-късно правосъдният доктор написа в отчета си, че колата се е движила с към 160 километра в час.

И по този начин, по какъв начин тъкмо умира Пол Уокър? Според отчета повода за гибелта му е травматични и термични пострадвания, до момента в който Родас е умрял единствено от травматични пострадвания. Не са открити следи от опиати или алкохол при нито един от мъжете.

През 2015 година дъщерята на артиста, Медоу, завежда дело, в което упреква минусите в дизайна на Поршето за случая. „ Изводът е, че Porsche Carrera GT е рискова кола “, споделя юристът на Медоу Уокър Джеф Милам. „ Не й е мястото на улицата. И не трябва да сме без Пол Уокър или неговия другар Роджър Родас. “

В последна сметка изчерпателен разбор открива, че „ не е имало авансово условия, които да причинят този конфликт “ и упреква износените гуми и рисковата скорост. И двете въздушни възглавници са се задействали по предопределение, като аутопсията твърди, че Родас е „ починал бързо от тежка контузия на главата, шията и гръдния панер “.

Разследването разкрива още повече за това по какъв начин е умрял Пол Уокър. Аутопсията му установи фрактури в лявата челюстна кост, ключицата, таза, ребрата и гръбначния дирек. Освен това в трахеята му са открити сажди.

Порше също по този начин твърди, че по автомобила са били направени непредвиждащи модификации. В последна сметка дъщерята на Уокър подписва договорка по делото две години по-късно, като резервира изискванията поверителни.

 Herculesstreet

Междувременно мястото на злополуката се трансформира в мека за скърбящите почитатели, където те отдават респект към починалия артист. И защото гибелта на Пол Уокър настава по средата на фотосите на „ Бързи и гневни 7 “, Universal Pictures афишират спиране на продукцията, до момента в който беседват със фамилията му.

След като Уокър е кремиран и положен в мемориалния парк Форест Лоун, брат му Коуди оказва помощ на екипа на кино лентата да приключи фотосите. Той освен изумително наподобява на брат си Пол – само че и усеща, че му дължи всичко, което е постигнал.

„ Любовта ми към колите, любовта ми към пътуванията – всичко е от него и той ми липсва “, споделя Коди Уокър. „ Липсва ми всеки ден. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР