На 28 декември 2021 г. инспекционен екип на Европейския център

...
На 28 декември 2021 г. инспекционен екип на Европейския център
Коментари Харесай

Експерти: Пътят Враца-Челопек е опасен /снимки/

На 28 декември 2021 година ревизионен екип на Европейския център за транспортни политики-София посети републиканския път Враца-Паволче-Челопек, по който се чака да се трансферира придвижването по време на ремонта на моста над река Искър при Мездра.
На място беше установено, че трасето е ремонтирано скоро /лятото на 2021 г./, само че все още е изоставено в положение, застрашаващо пътната сигурност. Липсва пътна маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи за пътища /мантинели/.
На моста преди Паволче има бездна, дълбока над 6 метра, и макар, че този сектор е толкоз рисков, там няма сложена никаква мантинела. Голяма част от канавките са запушени от листа, а новоизградените такива към този момент се разрушават.
Направи усещане и това, че при изливането на бетона не са почистени боклуците изпод и сега те са част от бетонената конструкция на новите отводнителни уреди. На доста места липсва връзка сред обособените детайли на системата за отводняване на платното за придвижване и заради това се задържа вода, което съставлява сериозен риск за пътната сигурност.
В непосредственост до ремонта, в гората има обособено строително бунище в прорез с всички настоящи правила в България. Пътните знаци, които в миналото са били част от организацията на придвижването, са изоставени да лежат в храстите.
Кой и по кое време ще вземе ограничения, с цел да бъде приключен пътя, остава да забележим. Дано това да е преди първата жертва по рисковите завои.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР