На 27 февруари (неделя) от 11:00 ч. в градовете София,

...
На 27 февруари (неделя) от 11:00 ч. в градовете София,
Коментари Харесай

С ``Поход на подкрепата`` пациенти ще отбележат Световния ден на редките заболявания |

На 27 февруари (неделя) от 11:00 ч. в градовете София, Варна и Плевен редом ще се организира „ Поход на поддръжката “, в който ще се включат пациенти с редки болести, техни близки и другари. Целта на самодейността е да притегли публичното внимание на към проблемите на хората с тези заболявания.

Маршрути на походите  

София: Начална точка – вход на парк Борисова градина (до езерото Ариана) и последна точка – Езерото с лилиите в парка;

Варна: Начална точка – постройката на Община Варна и последна точна – входа на Морска градина (Фестивален и конгресен център);

Плевен: Начална точка – Драматично-куклен спектакъл „ Иван Радоев “ и последна точка – Площад „ Възраждане “.

Дейностите са част от акцията на Национална пациентска организация (НПО) за отбелязване на Световния ден на редките заболявания (28 февруари), която тази година ще премине под мотото „ Редките са част от нас “. Кампанията се инициира от организациите по редки болести, членуващи в Неправителствени организации, които на 15.12.2021 година учредиха секция „ Редки болести и трансплантации “ към Неправителствени организации. За следващ Неправителствени организации ще се причисли към световната самодейност за показване на тематиката, която обичайно се празнува през последния ден от месец февруари.

Подкрепа на самодейността оказаха 10 общини в страната – София, Плевен, Варна, Пловдив, Хасково, Плевен, Благоевград, Бургас, Русе и Велико Търново. На 28 февруари (понеделник) в част от общините от 19:00 ч. алегорично ще бъдат осветени емблематични обекти в цветовете, присъщи за Световния ден на редките заболявания – синьо, зелено, розово и лилаво.

Сред осветените обекти ще бъдат: Национален замък на културата (София), Дом на културата „ Борис Христов “ (Пловдив), Мостът в Морската градина (Бургас), Пантеон на възрожденците – град Русе (Русе) и Крепостта „ Царевец “ (Велико Търново). Градовете Бургас, Благоевград, Плевен, Хасково и Пловдив ще поддържат самодейността посредством окачване на постройката на съответната община особено основано за Световния ден на редките заболявания „ Знаме на поддръжка “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР