На 26-ти май (четвъртък), от 18:30 ч. на сцената на

...
На 26-ти май (четвъртък), от 18:30 ч. на сцената на
Коментари Харесай

Млади виртуозни музиканти излизат на сцената на Военния клуб

На 26-ти май (четвъртък), от 18:30 ч. на сцената на Концертната зала в Централен Военен Клуб, феновете на класическата музика ще могат да се допрян до превъзходен театър с едни от най-изумителните млади създатели - всички те са измежду най-изявените и даровити музиканти в региона си, спечелили редица влиятелни интернационалните състезания и оценки.

„ РОМАНТИКА 22‘ “ е мултисетивно аудио-визуално преживяване, което ще ви потопи в атмосферата на отминали столетия и събития и непроменяемо ще остави у Вас чувството за кино.
Публиката ще бъде пренесена в приказна действителност, в която посланието за обич и взаимност ще бъде поднесено по извънредно въздействащ метод.


Виктор Костов (пиано) и Кристиян Христов (тенор) са подготвили своя първи взаимен концерт с доста обич, внимание и отдаденост. С тях на сцената ще излезе и надарената Гергана Георгиева (сопран), а наличието на опитните музиканти от Симфониета – Враца е гаранция за чудесно прекарване. Участие ще вземе и балетна школа “Allegretta” със солист Ивет Митова.

Виктор Костов е роден през 2000 година в София. Завършил е НМУ „ Л. Пипков “ със компетентност пиано в класа на Мария Богданова. Получава първата си професионална премия на състезанието за млади инструменталисти и артисти „ Светослав Обретенов “ през 2010 година Една година по-късно дебютира на същата сцена с Пернишкия камерен оркестър „ Орфей “, откривайки идващото издание на състезанието. През идващите години изнася още няколко концерта с оркестри като „ Симфониета София “, „ Софийски Солисти “ и оркестъра на Класик ФМ Радио.

Кристиян Христов е роден през 1999 година в София. Завършил е НМУ „ Л. Пипков “ със компетентност класическо пеене в класа на Росица Вълканова. Продължава образованието си в Университета за музика и трагични изкуства „ Моцартеум “ в Залцбург при Кристоф Щрел в интервала 2017-2019 година и в Нов Български университет при Росица Вълканова.
На сцената ще бъдат изпълнени творби от Джакомо Пучини, Ференц Лист, Джордж Гершуин, Е. ди Капуа, Марио Ланца и други



Билети в мрежата на EVENTIM.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР