На 26-ти и 27-ми юни Софийският университет Свети Климент Охридски

...
На 26-ти и 27-ми юни Софийският университет Свети Климент Охридски
Коментари Харесай

Първа годишна конференция на Съвета за икономически анализи

На 26-ти и 27-ми юни Софийският университет „ Свети Климент Охридски " е хазаин на първата годишна конференция на Съвета за стопански разбори. Съветът беше основан при започване на 2023 година с Постановление на Министерския съвет и има консултативен темперамент. В състава му са включени икономисти от академичната общественост от влиятелни университети и интернационалните институции. Неговата цел е да концентрира вниманието върху значими за социално-икономическото развиване на страната проблеми и да изготвя самостоятелни разбори по обособени въпроси по отношение на положението на българската стопанска система, провокациите пред нея, и вероятните политики за решаването им.

Събитието се провежда взаимно от Министерския съвет на Република България, Софийския университет „ Свети Климент Охридски " и дейното присъединяване на Стопанския факултет на университета, и European Economic Association. Събитието ще бъде публично намерено в Аула Магна в Ректората на 26.06.2023 година (понеделник) в 09:00 ч.

В рамките на конференцията ще бъдат показани научни отчети, отдадени на разнородни и значими тематики, като парична и фискална политика, политиката, обвързвана с климатичните промени, инфлация, систематичен риск и банкиране, налози, доходно неравноправие, пазар на труда и други Участниците са от водещи университетски и проучвателен институции в региона на икономическата просвета и приложенията й, като Оксфордския университет, Университета Сан Гален, Университета Гьоте във Франкфурт, Университета Тилбург, Парижкото учебно заведение по стопанска система, Университета на Оклахома, Европейска централна банка, Федералния запас, Световната банка, Банката на Англия, Норвежката централна банка, Норвежкото бизнес учебно заведение BI, Австрийската централна банка, Холандската централна банка, Института Ifo, Института Тинберген, Института WIFO, Американския университет в България и Софийския университет.

Ключовата презентация на първото издание на конференцията ще бъде от проф. Георги Камбуров от Университета в Торонто върху проблемите на професионалната реализация, приходите от труд и неравенството. Предвидени са и две панелни полемики с фокус върху районните стопански неравенства в България и икономическите резултати от присъединението на България в еврозоната. Програмата включва и постерна сесия, в границите на която ще бъдат показани резултатите от научни проучвания на докторанти и студенти от Стопанския факултет на Софийския университет.

​​
Съветът за стопански разбори изготвя самостоятелни разбори и мнения по обособени въпроси по отношение на положението на българската стопанска система,​ провокациите и рисковете пред нея, както и вероятни политики и препоръкиза решаването им.

Уеб страница: cea.egov.bg

Социални медии: @BCEANews Фейсбук

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР