На 26 март ВМРО със съдействието на Община Пазарджик организира

...
На 26 март ВМРО със съдействието на Община Пазарджик организира
Коментари Харесай

ВМРО прави факелно шествие в Пазарджик за Деня на Тракия

На 26 март Вътрешна македонска революционна организация със съдействието на Община Пазарджик провежда факелно шествие под надпис „ България над всичко ”.

Всички дружно да дадем образец и да покажем, че можем да бъдем обединени в името на родината. Нека да застанем един до друг под българския байрак, тъй като Съединението прави силата, а традициите ни крепят и оказват помощ да запазим българското си съзнание.
Нашата цел е освен да ги съблюдаваме, само че и да слагаме началото на нови, тъй като това ще ни накара да се гордеем, че сме българи.

На 26 март се навършват 109 години от завладяването на Одринската цитадела. Този военен героизъм, чужд до тогава на света, още буди удивление и популяризира българското войнство по всички елементи на света. Одринската цитадела, считана за непревземаема, се преклонява пред българската военна мощност за по-малко от две денонощия. Тази победа носи свободата на стотици хиляди българи и вярата им за ярко бъдеще, която е попарена от Междусъюзническата война. Войските на Османската империя навлизат в Източна Тракия и избиват всеобщо живеещото там българско население. Хиляди хора са принудени да изоставен своя дом, да се трансфорат в бежанци, само че все пак резервират своя блян да запазят своята родова памет.

Приканвам всички да се съберем на 26 март в 18 часа на пешеходния мост на парк-остров Свобода, без значение от своята принадлежност и възгледи, тъй като всички сме българи. Заедно да тръгнем под звуците на гайди и тъпани по улиците на града до признака на Пазарджик – Часовниковата кула, и всички да създадем едно дълго тракийско хоро. Нека покажем, че дружно сме по-силни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР