На 26 години норвежката наследница Александра Андресен се смята за

...
На 26 години норвежката наследница Александра Андресен се смята за
Коментари Харесай

Тя е един от най-младите милиардери в света, но все още спестява - и вие също трябва да хо правите. Ето как


На 26 години норвежката наследница Александра Андресен се счита за собственик на 1,2 милиарда $, което я прави една от най-младите милиардери в света. Но макар благосъстоянието й, което е в резултат на подарения дял от 42% от капиталовата компания на татко й Ferd, шампионката по конен спорт знае по какъв начин да пести пари.

Александра Гамлемшауг Андресен става най-младият милиардер в света на 19 годишна възраст през 2016 година и в продължение на три години не беше изместена от тази позиция в листата на Forbes. Към 2020 година Андресен е вторият най-млад милиардер в света, а нейното чисто положение се прави оценка на 1,1 милиарда щатски $

Тя е щерка на норвежкия бизнесмен Йохан Х. Андресен младши, притежател на Ferd AS, който през 2007 година трансферира дялове от компанията си - 42,2% на Александра и нейната сестра Катарина. В момента (2022 Г.) положението на Александра е 1,1 милиарда $ съгласно Forbes.

Андресен печелила голям брой награди и оценки в надпревари по обездка на коне и е била модел няколко пъти за компанията за облекло KingsLand.

Разбира се, напълно умерено може да се каже, че младата жена е обезпечена до края на живота си, само че все пак тя нееднократно е споделяла, че продължава да икономисва пари " непрекъснато ".

Как да го вършим и ние?

" Спестявам, когато получавам седмичната си прехрана, и икономисвам паричните награди, които спечелвам в надпревари и даже в случай че получа пари като подарък за рождения си ден ", споделя младата жена пред Independent още преди години.

Според голям брой финансисти е добре да имаме спестени пари за почти 3-6 месеца разноски във фонд за незабавни случаи. " Това число ще бъде друго за всеки. Най-лесният метод да го разберем какъв брой би трябвало да спестим е да се запитаме следното: Ако бях без работа, какъв брой пари щяха да ми трябват, с цел да пребивавам умерено от три до шест месеца? Помислете за неща като нужните постоянни разноски, които имате (храна, жилище, комунални услуги, превоз и т.н.).

Но по какъв начин тъкмо спестявате " непрекъснато ", както прави Андресен? Една елементарна тактика: Направете го автоматизирано. Нека част от заплатата ви автоматизирано отива в спестявания, до момента в който не постигнете задачата си за основаване на незабавен фонд, споделят експерти.

" Ще има моменти, в които ще наподобява невероятно да се спестявате, изключително на фона на голямата инфлация, тъй че в случай че имате автоматизирана система, като % от всяка заплата да отива непосредствено в спестовната ви сметка всеки месец, това ще даде опция както да спестявате, по този начин и да инвестирате минимално време в основаването на вашия незабавен фонд ", изяснява създателят на книгата Launching Financial Grownups Боби Ребел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР