На 26 февруари и на 5 март (събота) от 14:00

...
На 26 февруари и на 5 март (събота) от 14:00
Коментари Харесай

Гледаме екранизацията на Дванайста нощ от Мариус Куркински

На 26 февруари и на 5 март (събота) от 14:00 ч., Българска национална телевизия 1 ще излъчи двете елементи на кино лентата „ Дванайста нощ “. Екранизацията на сантименталната комедия на британския драматург Уилям Шекспир е дело на Мариус Куркински. Оператор на лентата е Емил Христов, а преводът е поверен на Валери Петов.

В функциите феновете ще видят Георги Калоянчев, Иван Ласкин, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Катерина Евро, Мартина Вачкова, Пламен Сираков, Александър Илинденов, Кадри Ебилли, Владимир Димитров и Мариус Куркински. Вечната класика на Шекспир, пресъздадена под режисурата на Мариус Куркински, споделя историята на княз Орсино - безнадежно влюбен в графиня Оливия.

Графинята отхвърля възприятията му, а следващият делегат, който княза праща при нея, с цел да ѝ приказва за възприятията му, е госпожица облечена като младеж, която пък от своя страна е влюбена в княза. Девойката пази толкоз енергично любовта на княза, че печели сърцето на Оливия.

В дома на графинята живее и нейният вуйчо - алкохолик и гуляйджия, който желае да ожени племенницата си за сър Андрю Чикчирик - богат, само че малоумен аристократ. Съветникът на графиня Оливия, Малволио, ѝ предлага да изгони вуйчо си от вкъщи, само че това има своите последствия. Затяга се един комплициран възел, който наподобява няма развързване.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР