На 25 май в Стопанския факултет на СУ Св. Климент

...
На 25 май в Стопанския факултет на СУ Св. Климент
Коментари Харесай

В Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” се проведе втората лекция по проект Panda Labs Junior за справедлив преход

На 25 май в Стопанския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ се организира втората от три поредни лекции, проведени от Junior Achievement България и WWF България, които са отдадени на тематики, засягащи климатичните помени и справедливия енергиен преход.

Лекциите са част от плана Panda Labs Junior за обективен план, който има за цел да способства за обективен преход и навременно развиване на познания и предприемачески потенциал измежду младежите във въглищните региони в България, Северна Македония, Сърбия и Черна гора. Проектът покачва информираността по тематиките за възобновима сила, енергийна успеваемост, кръгова стопанска система и решенията за намаляване и адаптиране на климата.
 222222222
Марияна Янева, шеф Политики и връзки в Асоциацията за произвеждане, предпазване и търговия с електричество (АПСТЕ) и доктор Вихрен Митев, eксперт стратегии Kръгова стопанска система и зелено предприемачество, Junior Achievement Bulgaria приказваха за историята на енергийните преходи, изкопаемите горива, производството на сила от възобновими източници, съхранението на сила, нуждата от декарбонизация и съществуващите проекти за финансиране на енергийния преход в Европа и България.

Предстоящи лекции:

Справедлив енергиен преход в България, 31 май:

За всички участници в лекциите са планувани спомагателни благоприятни условия за изяви и награди – те ще получат покана за присъединяване в иновационен хакатон, който ще се състои на 18 и 19 юни в София. Най-добре представилите се студенти в хакатона ще имат опцията да се включат и в районната мрежа с други участници, както и в идните интернационалните срещи на сътрудниците по плана.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР