На 25 април еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария

...
На 25 април еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария
Коментари Харесай

На 25 април Мария Габриел ще представи становището на ЕК за мерките спрямо фалшивите новини

На 25 април еврокомисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила ще показа мнението на Европейската комисия за ограниченията по отношение на разпространяването на подправените вести и битката с онлайн дезинформацията и противозаконното наличие. Това заяви тя пред публицисти след привършване на първия в България цивилен разговор под мотото "Дигиталното бъдеще на Европа ", който бе проведен в Луковит.

По думите й обаче, Европейската комисия не може да се оправи с този феномен, в случай че всички не вземат участие в процеса. "Никой няма илюзията, че можем да се оправим с този феномен, в случай че обществените мрежи и платформите не са с нас, в случай че не дадем опция на публицистите да изиграят основна роля, тъй като те са водещ детайл, в случай че не работим повече с гражданското общество, с цел да бъдат избегнати част от отрицателните последици във всекидневието ", сподели Габриел.

Тя добави, че има общ европейски метод за справяне с казуса, само че и ясна нужда да бъде непокътната свободата на изложение и правото на достъп до информацията, като фундаментални полезности. "Но и да кажем ясно, че има нужда от отговорност от обществените платформи, обичайните и нетрадиционните медии, от неправителствения бранш, научните и университетските среди, дружно да се оправим с този феномен. Ние няма да можем да ги накараме да изчезнат, само че можем да създадем доста по-видими качественото наличие, първоизточниците на информация, с повече бистрота, с повече меродавност и многообразие на информацията ", добави еврокомисарят.

По време на дебата, който провежда, тя отговори на въпроси, сложени както в залата, по този начин и посредством онлайн приложението sli.do за допитване до публиката, по тематики свързани с потреблението и разпространяването на интернет, развиването на цифровите технологии и опциите, които дават. Такива разговори ще се провеждат в целия Европейски съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР