На 24 октомври, при неизяснени към момента обстоятелства, след падане

...
На 24 октомври, при неизяснени към момента обстоятелства, след падане
Коментари Харесай

Певицата Кали: Денис Теофиков е жертва на системата

На 24 октомври, при неизяснени все още условия, след рухване от седмия етаж почина 21-годишният артист Денис Теофиков

Смъртта на младото момче отвори доста въпроси, които за момента не са намерили своите отговори, само че извади на повърхността значимата тематика за връзките сред реализатор и продуцент.

„ Денис за мен е живот. Той постоянно ще остане жив и освен в моето сърце. За жал, до необятната аудитория съумя да доближи дребна част от неговият гений. За това виновност носи напълно музикалният пазар. Той наложи комерсиалното, ритъма, обикновения текст. Когато нещо е по-стойностно и по-сложно за разбиране, отива в забвение, не става шлагер. Денис също попадна в тази матрица “ – показа певицата Кали в „ Преди обед “ по

Тя напомни, че геният на Денис е построен от татко му Атешкан и майка му Венера, които са музиканти.

„ За тях музиката е смисълът на живота им. Когато Денис ни напусна, те откриха сили да продължат. Създадоха фондация на негово име, към която още не могат да се вършат дарения, тъй като има формалности, които би трябвало да се уредят. Целта им е да продуцират млади реализатори, само че по западен обичай. А не като в България, където продуцентът взима по-голямата част от облагата “ – разясни Кали.

Певицата добави, че Денис е жертва на системата. Много от младите гении имат какво да дадат, само че рамката им пречи.

Аз също съм жертва. Не мога да изляза от клишето „ попфолк певица с пошла музика “. Аз съм мощен човек, само че хората с ранима психика стават жертва. Денис беше сензитивно дете, само че не мисля, че неговият край е обвързван с негов персонален избор. Познавах го добре “ – безапелационна е Кали.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР