На 24 май, вторник, президентът Румен Радев ще посети Пловдив

...
На 24 май, вторник, президентът Румен Радев ще посети Пловдив
Коментари Харесай

Радев в Пловдив за 24 май /програма/


На 24 май, вторник, президентът Румен Радев ще посети Пловдив за присъединяване в формалното честване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Държавният глава ще бъде посрещнат в 9.10 часа пред Хуманитарната гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “ (площад „ 11 май “). В 9.20 часа ще стартира тържеството, на което президентът Румен Радев ще произнесе слово. В рамките на честването Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай ще отслужи молебен, а пред паметника на славянските равноапостоли ще бъдат положени венци и цветя.

В 10.00 часа президентът ще се включи в шествие във връзка празника, което ще стартира от площад „ 11 май “ и ще приключи пред постройката на община Пловдив.

От 10.50 часа, в Драматичния спектакъл, президентът ще взе участие в тържественото отбелязване на 60 години от основаването на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Президентът ще приветства академичното управление, преподавателите и студентите на висшето учебно заведение.

По-късно същия ден в София, от 18.30 часа, в Националния исторически музей президентът Румен Радев и брачната половинка му ще бъдат домакини на обичайния банкет по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Припомняме ви програмата за деня:  

Тържествата в Пловдив ще стартират с връчване на почетните знаци и значки на Община Пловдив на изявени учители. Церемонията ще се организира в Актовата зала на Хуманитарната гимназия „ Свети Свети Кирил и Методий“, началото е в 8.30 ч.

Традиционната празнична литургия в храм „ Св. Св. Кирил и Методий “, отслужена от Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, е в 9.00 часа.

В 9.30 ч. вратите на храма се отварят и формалните лица ще се насочат към площад „ 11 май “ пред ХГ „ Св. св. Кирил и Методий “. Там ще се състои празненство с публични слова, гала по поднасяне на венци и цветя и празничен молебен , отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай.

Точно в 10.00 ч. е началото на шествието към площад „ Стефан Стамболов “, което ще премине по ул. „ Хан Кубрат “, подлеза на Аптека „ Марица “, ул. „ Райко Даскалов “, площад „ Римски стадион “, ул. „ Княз Александър І “. То ще бъде водено от Мажоретен състав при СУ „ Св. св. Кирил и Методий “, Духов оркестър „ Пловдив “ и знаменна група от ХГ „ Св. св. Кирил и Методий “, носеща иконата на св. св. Кирил и Методий. В шествието ще се включат публични лица и посетители, Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай със свещеници, представители на просветителни и културни институции, представителна група на ХГ „ Св. св. „ Кирил и Методий “, представителни групи на учебни заведения от град Пловдив и Първи детски гвардейски отряд в България при ДГ „ Мая “.

Пред постройката на Българска народна банка на ул. „ Райко Даскалов “ №53 в 10 часа, концерт ще изнесе духов оркестър към НУМТИ „ Добрин Петков “ и ЦПЛР – ОДК – Пловдив . На площад „ Римски стадион “ в 10.30 часа е вторият концерт от програмата. Ще чуем Концерт на Представителния духов оркестър на Военновъздушни сили с  диригент – Михаил Младенов. На стълбите на „ Каменица “ в 11 часа стартира концерт – церемониален празничен привет от хоровете на Пловдив с присъединяване на Ученически хор към НУМТИ „ Добрин Петков “ с диригент Анастасия Баткова, хоровите обединения към Център за поддръжка за личностно развиване – Общински детски комплекс – Пловдив: хор “Детска китка ”, с диригент проф. Златина Делирадева,  Хор на Пловдивските момчета и младежи “Стефка Благоева ”, с диригенти Милка Толедова и Борислава Благоева, Вокална група “Бамбини ”, с началник и диригент госпожа Снежана Донева, Камерен хор „ Иван Спасов ” с диригент Гергана Люцканова-Петрова и хормайстор Росица Димова, Дамски хор „ Тримонциум “  с началник и диригент госпожа Ваня Георгиева и хормайстор Борислава Благоева, Пловдивското певческо сдружение „ Ангел Букорещлиев “, с началник господин Борис Мирчев и диригент Илиян Тиганев, Детска Вокална Формация „ Омайниче “, с началник и диригент Таня Орманова.

След обяд програмата продължава!  

Място: пл. Стефан Стамболов

Начален час: 16:00 ч.

Концерт на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ с присъединяване на сформира от факултет „ Музикален фолклор и хореография “ с декан проф. Даниела Дженева:

Академичен национален хор с диригент проф. Костадин Бураджиев, Академичен фолклорен отбор с основен живописен началник проф. Милчо Василев, студенти от катедра хореография с началник проф. Антон Андонов

Място: пл. Стефан Стамболов

Начален час: 18:30 ч.

Концерт на група „ Дел Падре “ в състав:

Христо Коликов – вокал, китара

Цветан Андреев – китара, вокал

Симеон Леонидов – перкусии

Калин Жечев – клавишни

„Дел Падре “ ще зарадват почитателите на хубавата и гореща музика с микс от фламенко ритми, съчетани с обичаен български и балкански фолклор.

Очакваме Ви!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР