На 24 февруари милиони от нас направиха своя избор. Не

...
На 24 февруари милиони от нас направиха своя избор. Не
Коментари Харесай

Посланичката на Украйна пред Euronews: Украинците защитават със своя живот мирния сън на европейците

На 24 февруари милиони от нас направиха своя избор. Не бялото знаме, а синьо-жълтото. Не да избягат, а да посрещнат врага с отпор и битка.

Така си спомня датата 24 февруари 2022 година украинската посланичка у нас Олеся Илашчук . „ Това са години на болежка, страдание, религия и единност. Това са години на нашата украинска издръжливост “, добави тя.

Войната на Русия слага цивилизования свят пред избор, съобщи посланичката на Украйна в особено изявление за Euronews Bulgaria.

Или ще бъдат зачеркнати 80 години на мир и интернационален ред или всички дружно ще дадем заслужен отпор на агресора терорист и ще си върнем това, което ни е скъпо – стабилността и мира “, акцентира тя.

Две години след началото на съветската инвазия, Украйна продължава да унищожава насадените от Русия легенди, уточни дипломат Илашчук.
Митът за това, че Русия може да превземе Украйна гладко. Митът за това, че съветската войска е непобедима. Но в този момент виждаме, че украинците са европейци и не одобряват съветското безчовечие. Украинците пазят със своя живот мирния сън на европейците.
Олеся Илашчук, дипломат на Украйна в Република България

Начинът да бъде върнат мирът в Украйна и Европа, е търсенето на нови тактики, споделя дипломат Илашчук. Според нея светът би трябвало да преодолее своите страхове, с цел да даде ефикасен отпор на съветската експанзия и натискът върху Кремъл да се усили.

По думите на дипломат Илашчук помощта от европейските страни не е просто щедрост, а инвестиция в личната сигурност .

 
Русия води политика на систематичен геноцид против украинския народ в продължение на епохи. За украинците мирните договаряния с Кремъл значат гибел – физическа, духовна, национална.
Олеся Илашчук, дипломат на Украйна в Република България

Посланик Илашчук акцентира, че украинците ще се борят до дъно, с цел да върнат Украйна до границите през 1991 година

От началото на войната над милион украинци са получили първична помощ и поддръжка у нас. Временна отбрана са употребявали пповече от 100 хиляди. Към днешна дата живеещите у нас украинци наброяват 55 хиляди, като едвам 10% от тях употребяват държавната стратегия за обществена поддръжка, сподели още дипломат Илашчук.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР