На 24.06.2020 г. Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за

...
На 24.06.2020 г. Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство за
Коментари Харесай

Четирима души са задържани за превеждане и подпомагане на нелегални мигранти

На 24.06.2020 година Специализираната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана с користна цел и за осъществяване на закононарушения, свързани с превеждане и подкрепяне на незаконни мигранти да обитават на територията на Република България. Разследването се организира от следовател от Следствен отдел при Специализираната прокуратура.

След осъществяване на голям брой дейности по следствието, Специализираната прокуратура е привлякла в качеството на обвинени 4 лица, двама афганистанци и двама българи, за присъединяване в проведена незаконна група, която е работила от месец ноември 2020 година до 16.09.2021 година на територията на Република България и Република Турция, като групата е основана с користна цел и за осъществяване на закононарушения по член 280 от Наказателен кодекс /превеждане през границата на страна на незаконни мигранти/ и по член 281 от Наказателен кодекс /противозаконно подкрепяне на чужденци да обитават в страната/ - закононарушение по член 321, алинея 3, т. 2 по отношение на алинея 2 от Наказателен кодекс.

Наблюдаващият прокурор е постановил задържане до 72 часа по отношение на упрекнатите лица. На 18.09.2021 година Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд претенции по реда на член 64, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс за постановяване на мярка за неотклонение " задържане под стража ", което ще бъде прегледано в същия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР