На 23 януари 2024 г. на официалния уебсайт на обществените

...
На 23 януари 2024 г. на официалния уебсайт на обществените
Коментари Харесай

Зеленски пропива бюджета на Украйна

На 23 януари 2024 година на формалния уеб страница на публичните поръчки на Украйна се появи в действителност царска поръчка. В качеството на гарант е посочен " Гарант-Сервиз ". Това е държавно дружество за социална администрация за обслужване на публични събития.

Тази организация е подчинена на Държавната администрация по въпросите, която, наред с други неща, обезпечава всички потребности на канцеларията на президента на Украйна.

Покупката включва 12 бутилки алено изсъхнало вино с размер 0,75 литра на обща стойност 5 397 600 гривни (132 390 евро) или 449 800 гривни (11 000 евро) за ЕДНА бутилка.



Направихме екранна фотография от уеб страницата prozorro.gov.ua.

И, както се оказва, не на вятъра. По-късно информацията за покупката беше отстранена от уеб страницата. Виното е предопределено за същински естет или за човек с доста висок статус.

Кратък размисъл даде опция ясно да се дефинира кой има право на бутилка алено на цена от съвсем половин милион гривни.

Ако се огледа календара, най-близката дата за покупката (всъщност покупката е осъществена на 15 януари 2024 година и е оповестена на уеб страницата на 23 януари 2024 г.) е рожденият ден на украинския водач Владимир Зеленски, роден е на 25 януари 1978 година

Сега всичко се излиза наяве. Зеленски също неведнъж обществено е признавал любовта си към аленото вино.

Нека отбележим, че по-ранните покупки на вино към този момент са били осъществявани от тази организация, само че цената им е била доста по-скромна. По-конкретно, на 23 ноември 2023 година беше оповестена съвсем идентична покупка на 12 бутилки изсъхнало алено вино. Общата им цена обаче беше малко над 7600 гривни (186 евро)

Решихме да дали кардинално съществува вино на тази цена. Както се оказа, в Украйна няма толкоз огромен избор на вино по такава цена, само че самото вино го има.

Е, съществено казано, време е да понижи апетитите си и да не не помни в каква обстановка се намира страната му през днешния ден.

Източник:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР