На 23 февруари 2024 г. руски разузнавателен самолет A-50 беше

...
На 23 февруари 2024 г. руски разузнавателен самолет A-50 беше
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Украинските заплахи стават все по-критични за руското въздушно командване

На 23 февруари 2024 година съветски разследващ аероплан A-50 беше погубен, съвсем несъмнено от ракета земя-въздух, до момента в който работи южно от Азовско море, над съветска територия в Краснодарския край. Има възможност руснаците по нехайство сами да са свалили личния си аероплан, до момента в който се пробват да го защитят. Това написа в ежедневния отчет на разузнаването на английското министерство на защитата, обобщение от който е оповестено в обществената медия X, известна до неотдавна като Twitter, оповестява.

Това е вторият погубен А-50 във войната с Украйна. Русия стартира потреблението на самолети A-50 над Азовско море едвам през ноември 2023 година На 14 януари 2024 година Украйна сполучливо смъкна A-50 в този регион. Това принуди съветските военни ръководители да обмислят по-безопасни оперативни зони за самолета. Този финален украински триумф показва продължаващата некадърност на Русия да отбрани въздушни активи с висока стойност. Това слага под подозрение ефикасността на съветското военновъздушно командване.

Руските военновъздушни сили ще могат да компенсират загубата на A-50, тъй като им остават седем сходни самолета. И въпреки всичко загубата на два опитни профилирани екипажа за задачи за няколко месеца има огромна възможност да провокира в допълнение напрежение и отмалялост измежду оставащите екипажи, в случай че би трябвало да поддържат непрекъснати интервенции. Вероятно съветските военновъздушни сили още веднъж ще обмислят разнообразни оперативни местоположения, само че Украйна показва дарба да се приспособява бързо и продължава да съставлява опасност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР