На 23 август в Крумовград ще бъде открит първия новоразработен

...
На 23 август в Крумовград ще бъде открит първия новоразработен
Коментари Харесай

Откриват първия новоразработен рудник в България

На 23 август в Крумовград ще бъде открит първия новоразработен рудник в България през последните 40 години. Инвестицията на „ Дънди Прешъс Металс” в „ Ада тепе” е в размер на 160 млн. USD. Новият рудник ще разполага с най-модерни технологии. В него ще работят 250 души, което е извънредно значимо, като се има поради, че районът до неотдавна отчиташе висока безработица.

Създаденият от компанията фонд в размер на 5 млн. USD е спомагателен тласък за предприемачеството и ще спомогне за растежа на металургичния бизнес в региона. Реализирането на даден план в минния отрасъл е сложен и изисква много време – стартира се с изследване, продължава се с добива и се завършва с рекултивацията.

На формалната гала в петък ще участват министър председателят Бойко Борисов, основният изпълнителен шеф на „ Дънди Прешъс Металс” Рик Хаус, ръководителят на борда на шефовете Джонатан Гудман и вицепрезидентът на компанията инж. доктор Илия Гърков, кметът на Крумовград Себихан Мехмед, президентът на Евромин Марк Раховидас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР