На 22 ноември в София се проведе 13-то изданание на

...
На 22 ноември в София се проведе 13-то изданание на
Коментари Харесай

КонтурГлобал Марица Изток 3 отличена за най-голям обем на нефинансови дарения в рамките на конкурса „Най-голям корпоративен дарител”


На 22 ноември в София се организира 13-то изданание на церемонията по връчване на едни от най-престижните награди в региона на устойчивото развиване - премиите „ Най-голям корпоративен дарител” на Българския дарителски конгрес. Домакин на церемонията по традиция бе Президентът на Република България, Румен Радев. Наградите се връчват съгласно финансовите и нефинансовите вложения на фирмите през миналата 2017 година, както и за положен непринуден труд от страна на чиновниците им.

„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ беше оповестена за победител в категорията „ Нефинансови дарения”. „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ завоюва оценката в конкуренцията с голям брой изявени компании с огромни стратегии за обществени вложения, реализирайки в 2017г. дарения на обща стойност 814 488 лева

Президентът Румен Радев откри церемонията със следните думи: „ Важно е да даваме образец за подражателство на младежите. Трябва да даряваш сърце, вяра, хрумвания, труд и да правиш обществото по-съпричастно към концепцията за по-добра България. Държавата, бизнесът и жителите имат общи цели и работят дружно, с цел да има една България, в която да желаят да учат и останат децата ни. “

„ От името на целия екип на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ сърдечно благодаря за тази скъпа премия, за това самопризнание за принадлежността ни към виновните компании, в това число и показаните на днешното събитие “, показа Красимир Ненов, изпълнителен шеф на компанията и добави:

„ Като съзнателни „ корпоративни жители “ се стараем всекидневно да вършим работата си по най-хубавия метод. Изполваме локални първични материали и по този начин способстваме за енергийната самостоятелност на страната. Инвестираме в щадящи за околната среда технологии. Грижим се всички, с които работим, да се прибират след работа вкъщи здрави. Особено значими за нас са вложенията, които вършим в възстановяване качеството на живот на общносттаи в бъдещето на човешкия капитал. В рамките на програмата ни за обществени вложения подадохме ръка на деца и възрастни в неравностойно състояние. Отворихме нов шир за игра и деен живот за нашите съседи и другари. Подкрепихме битката за запазване екологичното многообразие на страната ни. Тази премия ще ни даде още сила и ентусиазъм за „ правене на положително “ и в бъдеще “.

Сред множеството планове за обществени вложения, осъществени през 2017 година се открояват:

„ Ние сме pазлични, само че не безразлични “ - идеята, зад която „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ застава за поредна година до Общинската организация на хората в неравностойно състояние в Гълъбово и Община Гълъбово, с цел да поддържа неповторимото спортно събитие „ Спортни игри за хора с увреждания “.

Игрите се организират в обновената от компанията спортна зала „ Енергетик “ в гр.Гълъбово, която е оборудвана в сходство с всички спортни стандарти. Осигуреният при ремонта безконтролен достъп за хора с увреждания даде на съвсем 100 участници на възраст сред 14 и 70 години от цялата страна изключителната опция да бъдат дейни по наличен за тях метод, да се социализират и да отпразнуват силата на спортния си дух.

Пример за сполучлива обществена синергия е взаимния план на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ с Община Стара Загора и неправителствената организация Гражданско съдружие „ Алтернатива 55 “ - „ Приложение на профилирана система за връзка с взор „ АСИСТ “. Същността на плана включва обезпечаване на новаторска инсталация за ръководство на компютър с взор и осъществяване на поредност образования за работа с нея на експерти, предоставящи обществени услуги на деца с увреждания и техните родители. Така наречената „ Система за връзка с поглед” (АСИСТ) подкрепя качествата за връзка, образование, развиване на деца с ГРР (генерализирани разстройства в развитието), като по този метод способства подобряването на техния живот и приобщаването им към обществото.

„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ подари актуален криостат AST 500 на Комплексния онкологичен център в Стара Загора. Новата, изцяло автоматизирана инсталация обезпечава бързи и надеждни патохистологични резултати на пациентите по време на самата интервенция, което е от извънредно значение за тяхното вярно лекуване. Комплексният онкологичен център Стара Загора е единственото лечебно заведение от този вид в района и обслужва популацията на четири области – Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали.

„ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ направи подарък на Регионалната библиотека „ Захарий Княжески “. Институцията получи над 190 заглавия на известни задгранични и български създатели за библиотечния си фонд и годишен абонамент за пет профилирани издания в областта на енергетиката, минното дело, както и три компютърни конфигурации и съвременен скенер за читалните на библиотеката.

Новоизграденият парк „ Езерото “ на стойност 650 000 лева предлага на жителите и гостите на град Гълъбово места за отдих на метри от прохладата на язовир „ Розов бунар “. Проектът, създаден взаимно от екипите на Община Гълъбово и „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “, е напълно съгласуван с потребностите на локалните поданици и включва обезопасенофутболно игрище със профилирана настилка, пясъчно поле за плажни спортове, изцяло оборудвана фитнес зона, детска площадка, шадраван и дървени беседки.

" Контур Глобал Марица Изток 3 " има и ръководи първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Централата създава 10% от електрическата енергия в България, употребявайки локални енергийни източници и по този начин способства за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност на страната. Над 1,4 милиарда лв. са вложени за гарантиране надеждната работа на центалата и в ограничения за запазване на околната среда. Акционери са интернационалната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР